NERESPECTARE REGULI DE CIRCULAŢIE – Bicicliştii din Maramureş se joacă cu viaţa lor

534

Traversarea trecerilor pentru pietoni pe bicicletă este o practică des întâlnită nu numai în Baia Mare, dar şi în celelalte zone din judeţ. Partea proastă este că părinţii sunt de multe ori cei care îşi învaţă greşit copiii să circule cu bicicleta, punându-le viaţa în pericol.

Poliţiştii le reamintesc bicicliştilor că îşi pun viaţa în pericol ori de câte ori ignoră respectarea regulilor de circulaţie. Pentru a preveni victimizarea, poliţiştii rutieri le recomandă iubitorilor de bicicletă să se asigure temeinic ori de câte ori schimbă direcţia de mers, înainte de a pătrunde cu bicicleta pe arterele principale să acorde prioritate de trecere celorlalţi participanţi la trafic şi să-şi echipeze bicicleta corespunzător, cu dispozitive fluorescent reflectorizante!

“Circulaţi cât mai aproape de marginea din dreapta a drumului iar atunci când mergeţi în grup circulaţi doar în coloană, nu circulaţi cu bicicleta sub influenţa băuturilor alcoolice şi nu traversaţi trecerile pentru pietoni pe bicicletă. Nu uitaţi, casca de protecţie vă poate salva viaţa”, arată Serviciul Rutier Maramureş.

Recent, un biciclist a fost accidentat mortal pentru că nu s-a asigurat la efectuarea unei manevre. Zilele trecute un bărbat de 39 de ani, din Bogdan Vodă, care conducea o autoutilitară pe strada Alexandru I. Cuza, surprindea şi accidenta un biciclist care ieşise de pe o stradă lăturalnică fără să se asigure. Biciclistul de 64 de ani nu purta elemente reflectorizante.

Mai multe stiri pe Axanews.ro

Dragos HOJDA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here