NEPAL – Pentru reducerea poluării, mașinile mai vechi de 20 de ani, interzise pe străzi

400

Autoritățile din Nepal vor interzice circulația vehiculelor cu o vechime de peste 20 de ani pe drumurile de această țară, în încercarea de a ține sub control degradarea calității aerului și de a decongestiona traficul, au declarat marți oficialii locali, citați de DPA.

Decizia guvernului, care survine după o campanie similară în capitala Kathmandu cu un an în urmă, va elimina de pe drumurile din această țară circa 5.000 de vehicule vechi, inclusiv autobuze, camioane și microbuze.

“După jumătatea lunii martie, vehiculele mai vechi de 20 de ani nu vor mai putea circula pe șosele”, a declarat Birendra Bahadur Swar, purtător de cuvânt la departamentul de gestionare a transporturilor – exceptate de la această regulă fiind doar taxiurile.

“Sperăm că acest această măsură va contribui la reducerea poluării și la decongestionarea traficului în toată țara”, a adăugat acesta pentru DPA.
Autoritățile au interzis, de asemenea, prezența autoturismelor în mai multe zone importante din Kathmandu pentru a reduce congestionarea traficului.

Măsurile survin în contextul în care Indicele Global al Performanței de Mediu (EPI), dat publicității în luna ianuarie, plasa calitatea aerului din Nepal printre cele mai proaste din lume.

Sursa: Agerpres

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here