NEOBIȘNUIT – Invazie de vipere în oraș. Conțin un venin foarte puternic

534

Oamenii au semnalat prezenţa unor numeroşi şerpi din specia vipera comună (Berus), în oraş, iar un copil de 13 ani chiar a fost muşcat şi a ajuns de urgenţă la spital.

Potrivit locuitorilor din Deva (Hunedoara), în ultimele zile, mai multe vipere au fost observate în diverse zone din oraş, iar seara trecută, un copil care se juca în faţa blocului a fost muşcat de mână.

Autorităţile locale au transmis, astăzi, o atenţionare cu privire la viperele care au ajuns în Deva.

“Având în vedere atenționarea cu privire la prezența pe teritoriul judeţului Hunedoara a viperei comune (v. berus), care deţine un puternic venin, Spitalul Județean de Urgență (SJU) Deva, instituție aflată în subordinea Consiliului Județean (CJ) Hunedoara, informează populația că unitatea are în dotare ser antiviperin pentru a interveni de urgență”, se arată într-o informare a Consiliului Judeţean Hunedoara.

Copilul din Deva muşcat de o viperă a fost transferat la un spital din Timişoara, acolo unde este supravegheat permanent.

În cazul unei mușcături de viperă, pacientul trebuie transportat de urgență la spital pentru administrarea serului antiviperin.

Efectele unei mușcături de șarpe veninos variază în funcție de vârstă, condiția fizică și starea de sănătate a victimei.

# Spitalul Județean de Urgență Deva este pregătit să intervină cu ser antiviperin

La Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) a SJU Deva s-a prezentat un pacient minor care a fost tratat de medici după ce, se pare, a fost mușcat de o viperă.

„Pacientul, în vârstă de 13 ani, s-a prezentat la UPU în jurul orei 22.30. Având în vedere simptomele, se presupune că a fost mușcat de viperă de un deget, i s-a administrat ser antiviperin și a fost transferat la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii *Louis Țurcanu* din Timișoara. Este foarte important ca hunedorenii să cunoască pericolul pe care îl reprezintă viperele în această perioadă, modalităţile de prevenire a atacului acestora şi care sunt primele măsuri de ajutor care trebuie luate în caz de muşcătură. Spitalul Județean de Urgență din Deva are în stoc ser antiviperin în caz de urgență”, a declarat Delia Băda, manager al SJU Deva.

În cazul unei mușcături de viperă, pacientul trebuie transportat de urgență la spital pentru administrarea serului antiviperin. Efectele unei mușcături de șarpe veninos variază în funcție de vârstă, condiția fizică și starea de sănătate a victimei.

Sursaobservator.tv

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here