NEMULŢUMIRI – Poliţiştii rutieri cer amenajări rutiere cu banii adunaţi din amenzi

848

Modul de cheltuire al banilor proveniţi din amenzile rutiere stârneşte reacţii de nemulţumire din partea poliţiştilor rutieri maramureşeni. Aceştia şi-ar dori ca aceste sume, deloc de neglijat ca şi cuantum, să fie cheltuite pentru realizarea de amenajări rutiere. Astfel am rezolva multe dintre problemele care există pe drumurile din Maramureş, de la iluminat public cu ţârâita pe timpul nopţii la realizarea de piste pentru deplasarea cu bicicleta, atât de necesare, mai ales în mediul rural.

“O anomalie este faptul că banii din amenzile rutiere, care nu sunt sume mici, sunt cifre impresionante, nu ştie nimeni în ce scop sunt folosiţi. În opinia mea, prin  lege ar trebui folosiţi pentru realizarea de amenajări rutiere. Trotuare, piste pentru bicicletă, staţii de autobuz, treceri de pietoni, iluminat public etc. Obligatoriu, banii din amenzi să meargă la amenajări rutiere, nu în altă parte. Nu-i dai primarului X să îi cheltuie pe salariile angajaţilor primăriei sau ştiu eu pe ce alte lucruri, beculeţe de Crăciun sau concerte.

Aşa ar fi normal. Primarul, ca ordonator de credite, alături de consilierii locali, foloseşte bugetul local cum vrea. Dacă prin lege s-ar stabili că banii din amenzi să meargă la amenajări rutiere, atunci am rezolva o parte din probleme”, a declarat, pentru Axanews.ro, şeful Serviciului Rutier Maramureş, Dorin Gherman.

Dragoş HOJDA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here