NEMULŢUMIRI PE VALEA RUSCOVEI – Corelarea lucrărilor la DJ187 cu lucrările de canalizare, o problemă serioasă

406

Nemulţumiri pe bandă rulantă pe Valea Ruscovei. Chiar dacă sunt şanse foarte mari ca anul viitor proiectul de reabilitare şi de modernizare a drumului judeţean 187 să demareze, sunt însă alte probleme care au şanse minime de rezolvare până la startul efectiv al lucrărilor la acest drum judeţean.

În momentul de faţă se ştie că procedura de licitaţie a lucrărilor de modernizare a DJ 187, Ruscova – Repedea – Poienile de sub Munte, un proiect de 14 milioane de euro, este în faza de “urcare” pe Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP), fiind vorba de proiectare şi execuţie.

“Am susţinut de nenumărate ori că cetăţenii de pe Valea Ruscovei merită să circule pe un drum modernizat la standarde europene. Până la demararea efectivă a lucrărilor se execută acum lucrări de întreţinere, pentru a asigura un drum practicabil. Prevăd că vor exista probleme serioase în ceea ce priveşte corelarea lucrărilor de modernizare a drumului cu lucrările de canalizare. Ruscova a terminat lucrările, Poienile de sub Munte continuă proiectul, cu staţie de epurare proprie, iar Repedea este în impas, după ce Consiliul Local a renunţat la proiectul finanţat prin POIM, având o valoare totală de 28 de milioane de euro”, spune consilierul judeţean Ion Beuca.

Acesta a mai arătat că proiectul total, canalizare şi extindere apă, la Poienile de sub Munte şi Repedea însuma 28 de milioane de euro, suma de opt milioane de euro fiind alocată comunei Repedea. “Au renunţat deoarece nu au vrut să delege gestiunea viitoarei investiţii către operatorul regional, condiţie obligatorie pentru finanţare. La Poienile de sub Munte există aducţiunea de apă realizată. Urmează extinderile. Canalizarea va fi realizată, dar separat de comuna Repedea, cu staţie de epurare la Nejni Crai”, a adăugat Beuca.

Un lucru este cert. Locuitorii din zona aceasta a Maramureşului sunt nemulţumiţi de faptul că nu pot circula pe un drum judeţean modern, dar şi pentru că în zonă se vede foarte bine lipsa locurilor de muncă, implicit a investitorilor.

“Tot timpul le spun la prietenii mei mai pesimişti că o să fie bine. Vine schimbarea, o să avem şi noi asfalt, canalizare, apă curată, curăţenie peste tot ş.a.m.d. Aveţi răbdare. Dar primăria ţine tomberoanele pentru reciclare în curtea şcolii, iar lumea aruncă gunoiul peste tot, praf peste tot. Poieniul e o bijuterie, dacă ne referim la relief, peisaje unice, dar una care trebuie şlefuită ca să poată străluci. La cât lemn s-a furat de la noi, puteam avea drumuri de marmură, dar noi încă înghiţim tone de praf. Să nu cumva să se dea vina pe nu ştiu care partid, pentru că toate sunt la fel şi marea majoritate a politicienilor sunt la fel”, susţine Nicolae Bucurici.

Dragoş HOJDA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here