NEMULȚUMIRI – Medici reclamați la Colegiul Medicilor Maramureș

1342

Maramureșenii care consideră că medicii sau personalul medical nu și-au făcut datoria așa cum ar fi trebuit atunci când a fost cazul au ocazia să reclame acest lucru la instituțiile superioare. Și sunt reclamații depuse în fiecare an, conform datelor oferite de către conducerea Colegiului Medicilor Maramureș. Numărul de reclamații nu este unul foarte mare, numai anul trecut fiind înregistrate la instituție un număr de opt reclamații. Dintre acestea o singură reclamație a fost soluționată în favoarea reclamantului.

Pe primele trei luni din acest an la Colegiul Medicilor Maramureș au fost depuse trei reclamații care vizau personalul medical. Oficialii instituției maramureșene spun că durata de soluționare a unei reclamații depinde de complexitatea cazului reclamat, neputându-se vorbi de o anumită perioadă de timp.

Dacă analizăm cele mai reclamate discipline medicale în ultimii doi ani, observăm că acestea se schimbă de la an la an, cu mici excepții. Singurele discipline pentru care avem reclamații depuse atât în 2017, cât și în 2018 sunt Obstetrică-Ginecologie (câte o reclamație în 2017, respectiv una anul trecut) și Medicina de Urgență (idem).

Conform declarațiilor făcute de către Giuliano Petruț, președintele Colegiului Medicilor Maramureș, în 2017 am avut câte o reclamație depusă care vizau disciplinele Medicină generală, Radiologie și Chirurgie Generală. Anul trecut am avut mai multe reclamații depuse decât în 2017 (opt față de cinci), respectiv câte o reclamație pentru Oncologie, Psihiatrie, Neurochirurgie și Medicină Internă, respectiv două reclamații pentru disciplina Ortopedie Traumatologie.

Pe primele trei luni din 2019 sunt deja trei reclamații depuse, vizate fiind disciplinele Neurologie (o reclamație), Chirurgie Pediatrică (o reclamație) și Dermatologie (o reclamație).

Dragoș HOJDA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here