NEMULȚUMIRI – Locuitorii din zona Tăuții Măgherăuș, nemulțumiți de activitatea de transport în comun

250

Locuitorii din cartierele orașului Tăuții Măgherăuș (șapte la număr și anume Nistru, Băița, Bozânta Mare, Bușag, Merișor, Ulmoasa și Tăuții Măgherăuș)  se declară nemulțumiți de modul cum se desfășoară activitatea de transport în comun a operatorului din Zona Metropolitană (societatea Urbis) și spun că dacă lucrurile nu se așează pe făgașul normal vor ieși în stradă și vor protesta.

În acest sens conducerii Urbis i-a fost adresat un memoriu semnat de mai mulți cetățeni, prin care se solicită revenirea la programul de transport public de persoane stabilit prin contractul de delegare a gestiunii.

”Învederăm faptul că dacă nu se va rezolva programul de transport solicitat se anunță manifestări publice și blocarea autobuzelor Urbis. Solicitarea se justifică prin începerea anului școlar, având foarte mulți elevi și studenți care fac naveta spre Baia Mare, împreună cu persoanele care navetează spre locurile de muncă la societăți din municpiul Baia Mare”, se arată în respectivul memoriu.

Oamenii sunt nemulțumiți fiindcă, susțin ei, „s-a redus numărul de curse, orarul de transport nu coincide cu programul de lucru al multor operatori economici din Baia Mare, autobuzele pleacă de la Autogară și mulți călătrori nu reușesc să ajungă la timp la această locație deoarece locurile de muncă sunt în alte cartiere ale orașului și sunt nevoiți să folosească alt mijloc de transport pentru a ajunge la Autogară, prețul abonamentelor a rămas același fără să acopere nevoile de transport, respectiv în intervalul 7-12.50 nu sunt curse”.

Primăria Tăuții Măgherăuș a cerut societății Urbis revenirea la vechiul program de transport, respectiv introducerea a două noi curse spre Baia Mare cu plecare la 08.30 și 15.30. Oamenii spun că numărul de curse a fost redus nejustificat, însă prețul la abonamente și bilete de călătorie a fost menținut la aceeași valoare ca și înainte de reducerea numărului de curse.

Dragoș HOJDA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here