NEMULȚUMIRI ÎN MARAMUREȘ – Salvamontiștilor nu li s-a dat “verde” la semnale acustice și luminoase

307

Angajații Salvamont nu au același regim ca și celelalte entități care intervin în caz de urgență. O spune Dan Benga, șeful Salvamont Maramureș, care susține că exact Poliția Rutieră Română s-a împotrivit acestui lucru.

Legea nr. 130/2019 pentru modificarea și completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice nu spune nimic despre posibilitatea ca Salvamont România să folosească, pe mașinile oficiale, semnale acustice și luminoase, în cazul deplasărilor pentru intervenții de urgențe. Iar acest lucru nici măcar după trei ani de tergiversări, spun salvamontiștii maramureșeni.

“După ce Salvamont România a avut susținere parlamentară totală în demersurile privind modificarea legii de mai sus, cei care au fost vehemenți și, totodată, s-au împotrivit total (respectiv au avut avizul final în Parlament) ca Salvamont România să poată beneficia de culoar liber în timpul intervențiilor de urgență au fost cei de la Poliția Rutieră Română. Nu putem decât să le “mulțumim” pentru susținere”, a fost de părere Dan Benga.

Cătă ȚINEGHE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here