NEMULȚUMIRI – Cerșetorii au (re)apărut pe străzile din Baia Mare

451

După o perioadă de câteva luni de pauză, au (re)apărut cerșetorii pe străzile din Baia Mare. Îi găsim în parcările de la supermarketuri, în intersecții sau oriunde există ceva mai multă lume,deci victime sigure. Poliția Locală spune că pe raza municipiului există în evidență 70 de persoane fără adăpost, toate acestea fiind invitate să se cazeze la adăpostul de noapte de pe strada Vasile Alecsandri.

„E plină Baia Mare iară de cerșetori. Unde e Poliția Locală? Și aici, la RFN, acum stau câțiva cerșetori zi și noapte. Chiar nu îi vede nimeni? E plin de mizerii, sunt agresivi de multe ori verbal și se leagă de pensionari, mai ales. Nu cred că nu se știe situația în Primăria Baia Mare, dar nu există interes pentru rezolvarea acestei probleme”, arată Daniel.

Dorin Coste, șeful Poliției Locale, a declarat, pentru „Axanews.ro”, că toate persoanele fără adăpost refuză invitația de a servi o masă caldă și a dormi pe un pat curat în cadrul adăpostului mai sus amintit.

„Noi aplicăm amenzi, dar legea e deficitară aici. Trebuie să demonstrezi că acel om, acea persoană cerșește. Plus că jumătate din cerșetorii care îi vedem pe străzile din Baia Mare sunt din alte părți și vin aici la cerșit. Nu putem interzice plimbarea pe stradă, pentru că se comportă ca oricare alt cetățean, iar la un moment dat, când vede o posibilă victimă, întinde mâna pentru a primi bani. Vreau să vă spun că au fost situații în care polițiștii locali au fost cei apostrofați de cetățeni pentru că aplică legea și amendează astfel de fapte. Ni se spune că să îi lăsăm în pace, că nu avem ce face altceva decât să amendăm oameni amărâți ș.a.m.d. Foarte puțini băimăreni ne ajută în demersurile noastre.

Iar acum, că suntem în perioada Sărbătorilor Pascale, sunt mulți băimăreni care cred că dacă dau un ban unui cerșetor vor avea o faptă bună acolo, sus, în Ceruri„, a explicat Dorin Coste.

Dragoș HOJDA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here