NEGOCIERI – Arabii, interesați să investească în Rozavlea

1812

În lipsa unei strategii naționale care să pună mai mult în valoare Maramureșul Istoric, localitățile din zonele turistice fac eforturi, așa cum pot, pentru a-și croi drum prin economia județului. Comuna Rozavlea nu duce lipsă de “accente” moderne, iar în zonă, sunt la putere, sunt micii afaceriști.

Primarul Vasile Mîrza spune că activitatea economică e intensă. Recent, s-a deschis în zonă o carmangerie bio, unde localnicii își pot valorifica animalele. Ideea e mai prielnică pentru buzunarele cetățenilor, întrucât firmele externe ofereau prețuri mici pentru animalele pe care oamenii doreau să le valorifice. Deci, micile afaceri de familie sunt cele care prosperă în zonă. “Avem o firmă de construcții, o spălătorie auto, un service auto, un magazin de mobilă, o alimentară, o cofetărie, o brutărie, un fast food cu distribuție la domiciliu. În urmă cu ceva timp, un lanț de supermarketuri a cumpărat un teren, exprimându-și intenția de a construi un astfel de centru comercial. Fiecare obiectiv asigură locuri de muncă. În plus, avem mulți crescători de animale sau apicultori. Aceștia prosperă, au clienți, se descurcă. E adevărat că sunt și mulți plecați în străinătate, însă care se întorc cu intenția de a-și deschide o afacere. Asistați social nu prea avem. Să fie în jur de 35!…”, a spus Vasile Mîrza.

# O potențială platformă industrială

Primarul din Rozavlea spune, însă, că poartă negocieri cu străini interesați să investească în comună. Nu orice străini, ci unii cu serioase fonduri în conturile bancare. “Suntem, în prezent, în discuții, cu un grup de oameni de afaceri arabi. Aceștia doresc să construiască o platformă industrială, care să includă mai multe fabrici. Dacă discuțiile se concretizează, iar acest lucru se va întâmpla, vom putea asigura necesarul de locuri de muncă de pe toată Valea Izei. Sunt convins că mulți plecați în străinătate s-ar întoarce bucuroși acasă, dacă ar avea ocazia unui loc de muncă bine plătit”, a explicat Vasile Mîrza pentru Glasul Maramureșului și AxaNews.ro.

Cătă ȚINEGHE

Maia multe știri pe AxaNews.ro!

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here