NEDREPTĂȚI ÎN LANȚ – Finanțări lăsate baltă de Guvern, la Petrova

886

Neasteptata reactie a autoritatilor centrale in câteva situatii date. Comuna Petrova pare a avea lipici la gafe guvernamentale, in ciuda eforturilor primarului Ioan Petrovai de a aduce finantari. Va reamintim episodul inundatiilor din 2008, când li s-a spus sa faca, sa repare, dupa care au ramas cu datorii la firme si conturi blocate, Guvernul nu s-a tinut de cuvânt. Mai recent, in 2010, s-a inceput canalizarea, cu fonduri guvernamentale. Este facuta pe toate strazile laturalnice, mai putin pe firul principal, pe lânga DN 18, unde firma ce reabilita drumul national nici n-a vrut sa auda de sapaturi in terasamentul drumului.

„Canalizarea zace pe la ministere. Reteaua de apa va incepe in 2018, cu ADI- POIM si se va termina in 2020. Nu, in 20-20. Dar nu e corect ce se intâmpla cu canalizarea, a iesit drumul din garantie, am continua lucrarile, dar Guvernul nu continua finantarea inceputa in 2010. Iar ADI nu vrea sa finanteze o canalizare inceputa de altii, doar o extindere de trei kilometri. Noi am fost principiali, reteaua de apa am facut-o impreuna cu satul Crasna Viseului din comuna
Bistra, sa beneficieze si ei, la fel si canalizarea am redimensionat-o ca sa se poata folosi si ei…”, spune primarul Petrovai. La fel, o alta aductiune de apa a fost facuta separat, din buget local, pentru zona inalta de pe Hera, cu apa din apropierea manastirii.

Un alt proiect inceput si oprit vine dinspre Apele Române, la Petrova. Unde s-au reparat, intr-adevar, bresele din digurile de pe râul Viseu, de la inundatii, dar pe Valea Mârzei, de unde a fost stramutat un cartier intreg, nu s-au mai facut. „Nu inteleg, am facut adrese, avem hotarâre de guvern pentru finantare, dar cei de la Ape din Cluj au oprit finantarea. Avem promisiuni ca se face pâna la urma, de asemenea ca se continua digul pe Viseu pâna dincolo de zona periculoasa, sa vedem…” spune primarul.

Alexandru RUJA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here