NEAGU NU POATE SINGURĂ – România, înfrângere dureroasă cu Muntenegru. Băimărencele de la națională nu au marcat

221

România a suferit azi o înfrângere dureroasă în fața selecționatei Muntenegrului, în grupa C a Campionatului de handbal feminin care se desfășoară în Japonia. Tricolorele se mai pot califica în grupele principale ale competiției, dacă înving vineri Ungaria.

România – Muntenegru 26-27 (12-11)

– România: Dumanska (9 intervenții, a apărat un 7m), Dedu, Ciucă – Neagu 11 (4 din 7m), Dache 4, Perianu 4, Udriștioiu 3, Iuganu 2, Pintea 2 (din 7m), Polocoșer, Zamfirescu, Ostase, Seraficeanu, Vizitiu. Antrenori: Tomas Ryde și Costică Buceschi.

– Muntenegru: Batinovic (7 intervenții), Nenezic, Rajcic (2, a marcat un gol din poartă în poartă) – Radicevic 6 (2 din 7m), Raicevic 6 (2 din 7m), Jaukovic 4, Bulatovic 3, Despotovic 2, Mehmedovic 2, Ramusovic 1, Klikovac 1, Brnovic 1, Grbic, Ujkic, premovic, Mugosa. Antrenori: Per Johannsson și Adrian Vasile.

Au arbitrat: Karina Christiansen și Line Hansen (Danemarca).

România a fost destul de aproape de o victorie cu Muntenegru, dar a ratat-o dramatic. Cristina Neagu a făcut din nou un meci mare, însă nu a putut decide partida de una singură, în condițiile în care în lot se află multe handbaliste fără prea multă experiență la echipa națională.

După un început șovăielnic, tricolorele au codus ostilitățile în prima repriză, pe care au încheiat-o cu un avantaj minim, 12-11. Lucrurile au mers și mai bine în debutul părții a doua a jocului, când România s-a distanțat la patru goluri (21-17, min. 46). Au urmat însă șapte goluri consecutive marcate de muntenegrence și scorul a devenit 21-24 (min. 52).

În continuare, tricolorele au încercat să întoarcă rezultatul, dar fără succes. Ultima șansă de a egala, la scorul de 25-26, a fost ratată în min. 59, de fosta jucătoare de la HCM Baia Mare, Aneta Udriștioiu. A urmat golul Katarinei Bulatovic, care a consfințit victorie adversarelor, în timp ce reușita Elenei Dache nu a mai contat.

Băimăreanca Anca Polocoșer a fost titulară și a avut o evoluție bună în apărare, dar nu a terminat meciul în teren fiind sancționată cu cartonașul roșu, pentru trei eliminări de două minute. În atac a irosit o aruncare și a dat două pase de gol pentru Udriștioiu. Cealaltă handbalistă de la Minaur, Sonia Seraficeanu, a evoluat doar vreo trei minute, însă nu a apucat să arunce la poartă.

Vineri, 6 decembrie, de la ora 12, România întâlnește în ultimul meci din grupa preliminară C Ungaria. Pentru a se califica în grupele principale, unde ar ajunge fără niciun punct, tricolorele au doar varianta victoriei.

Marius CÎMPIAN

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here