NEADAPTARE VITEZĂ DRUM – Accidente rutiere la Sarasău şi Rona de Sus

448

Neadaptarea vitezei la condiţiile de drum – cauza a două accidente rutiere produse la Sarasău şi Rona de Sus. Primul dintre ale a avut loc la primele ore ale dimineţii zilei de 20 martie, când poliţiştii au fost sesizați prin SNUAU 112 că pe D.N. 19, în localitatea Sarasău, a avut loc un accident rutier cu o victimă.

La fața locului s-a constatat că un tânăr de 21 ani, domiciliat în Câmpulung la Tisa, care conducea autoturismul din direcția Săpânța spre Sighetu Marmației, nu a adaptat viteza la condițiile de drum şi într-o curbă la dreapta a derapat și a intrat in coliziune cu un stâlp de susţinere a rețelei electrice, pe care l-a distrus.

În urma impactului, conducătorul auto a suferit leziuni corporale şi a fost transportat la spitalul din Sighetu Marmației, unde a beneficiat de îngrijiri medicale. În urma testării cu aparatul etilotest s-a constatat că acesta nu se afla sub influenţa alcoolului.

Un al doilea accident de circulaţie produs pe fondul neadaptării vitezei la condiţiile de drum s-a produs pe D.N.18, în Rona de Sus. Un bărbat de 33 de ani din Poienile de sub Munte, care conducea un autoturism dinspre Petrova spre Sighetu Marmaţiei, a pierdut controlul direcţiei de mers, a pătruns pe contrasens şi a intrat în coliziune frontală cu un autoturism condus regulamentar de o femeie de 36 de ani din Sighetu Marmaţiei. Conducătorii auto au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatul fiind zero. Femeia din autoturismul acroşat a suferit leziuni corporale şi a fost transportată la spitalul din Sighetu Marmaţiei unde a beneficiat de îngrijiri medicale.

În ambele cazuri au fost întocmite dosare penale şi se continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

Dragos HOJDA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here