NE PREGATIM DE VOT – Materialele pentru alegerile prezidențiale au fost transportate în teritoriu

272

Materialele necesare pentru desfășurarea scrutinului electoral din data de 10 noiembrie a.c., privind alegerea Președintelui României au fost încărcate în această dimineață și transportate pe rute, conform graficului stabilit, sub pază militarizată. Anunțul a fost făcut de către prefectul județului Maramureș, Vasile Moldovan. 

El a precizt că acestea vor fi predate pe bază de proces verbal primarilor unităților administrativ-teritoriale și vor rămâne păzite în locațiile stabilite.

„În preziua desfășurării procesului electoral președintele biroului electoral, împreună cu locțiitorul vor primi de la primar, pe bază de proces verbal, un exemplar din listele electorale permanente, buletinele de vot, ștampila de control, ștampila cu mențiunea ”VOTAT”, tuș și tușiere, formularele stabilite, un buletin de vot anulat pentru a fi afișat la sediul secției de votare, timbre autocolante, broșuri cu legislația aplicabilă, ecusoanele membrilor biroului electoral al secției de votare, alte materiale stabilite de Biroul Electoral Central”,  a spus prefectul Vasile Moldovan.

Birourile electorale ale secțiilor de votare vor asigura, în data de 9 noiembrie a.c., între orele 18.00 și 20.00 prezența la sediul secției pentru a primi cererile de votare prin intermediul urnei speciale.

În ceea ce îl privește pe președintele biroului electoral al secției de votare acesta este obligat să ia măsurile necesare pentru ca procesul electoral să se desfășoare în bune condiții.

„Atribuțiile acestuia se întind și în afara secției de votare, în curtea acestuia, la intrările în curte, în jurul locației de vot, până la o distanță de 500 de metri.  În ziua desfășurării scrutinului, între orele 7.00-21.00 sunt interzise comercializarea și consumul băuturilor alcoolice în spațiul de protecție al secției de votare. Conform prevederilor legislației în vigoare au dreptul să participe la alegerile pentru Președintele României toți cetățenii români care au împlinit vârsta de 18 ani până în ziua alegerilor inclusiv, cu excepția debililor sau alienaților mintali puși sub interdicție, precum și a persoanelor condamnate prin hotărâre judecătorească definitivă la pierderea drepturilor electorale.

Pe listele electorale permanente sunt înscriși 424911 maramureșeni cu drept de vot. Alegătorul are dreptul la un singur vot, în fiecare tur de scrutin organizat pentru alegerea Președintelui României”, a mai menționat Moldovan.

Toate cele 28 de servicii publice comunitare locale de evidență a persoanelor vor avea program de lucru cu publicul pentru eliberarea cărților de identitate, respectiv sâmbătă, 9 noiembrie a.c., între orele 8.00-16.00 și duminică 10 noiembrie a.c., între orele 7.00-21.00.

Dragos HOJDA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here