NE PRĂJIM! – Temperaturi resimțite de 37-39 grade în Maramureș! Ce vine după episodul de caniculă

314

Așa cum AxaNews.ro anunța încă de săptămâna trecută, continuă fluctuațiile termice în Maramureș! După caniculă și o răcorire, se reîntoarce canicula. Agenția Națională de Meteorologie (ANM) a emis o informare în acest sens. Nu va sta mult, întrucât vremea se va răcori, apropiindu-se de normalul termic al perioadei.

În 1 iulie, maximele anunțate au fost de 34-35 de grade, însă temperatura resimțită a fost de 37-39 de grade. În cursul după amiezii, indicele temperatură-umezeală (ITU) s-a apropiat și a atins pragul critic de 80 de unități.

Marți, 2 iulie, vremea va fi caniculară și disconfortul termic accentuat în cea mai mare parte a țării, indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități, iar în zonele de câmpie și podiș se vor înregistra frecvent temperaturi maxime de 35-37 de grade. Evident că temperatura resimțită va fi și mai mare, de până la 37-39 de grade. Trebuie spus că instabilitatea atmosferică se va accentua începând din după-amiaza zilei de marți, 2 iulie, la început în regiunile nordice, iar apoi (miercuri 3 iulie și joi 4 iulie) și în restul teritoriului, iar vremea se va răcori.

# Estimările pe două săptămâni
Regimul termic se va stabiliza, indică estimările pe următoarele două săptămâni, în sensul în care fluctuațiile vor fi mici, de 2-3 grade de la o zi la alta. Mai exact, media regională a temperaturilor diurne va caracteriza o vreme călduroasă marți, izolat caniculară în după-amiaza zilei de 2 iulie, când se vor atinge 34-35 de grade (temperatură resimțită 37-39 grade). Pe 3 iulie vremea se va răcori, devenind normală sub aspect termic, caracteristică ce se va menține până la sfârșitul celei de a doua săptămâni de prognoză, cu valori diurne de 27-29 de grade, în medie. Temperaturile minime vor avea o evoluție relativ asemănătoare, cele mai ridicate medii vor fi în primele dimineți, când vor coborî ușor sub 19 grade, iar cele mai scăzute se vor înregistra între 4 și 14 iulie, când se vor atinge 12-13 grade. Vor fi intervale cu manifestări specifice instabilității atmosferice, cu o probabilitate mai mare pe 2 iulie și, din nou, după data de 9 iulie, conform modelelor meteo actuale.

Cătă ȚINEGHE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here