NE ALEGEM PREȘEDINTELE – 438 secții de votare în Maramureș la alegerile prezidențiale

393

Maramureșenii cu drept de vot sunt chemați la urne în mai puțin de o lună pentru a-și alege președintele. În Maramureș, conform anunțului făcut de către autorități, pregătirile se desfășoară conform planului, astfel că nu se anticipează probleme la acest moment.

De altfel, alegerile din 10 noiembrie au fost unul dintre subiectele abordate la ședința cu secretarii generali ai unităților administrativ-teritoriale desfășurată în 14 noiembrie a.c., în sistem de videoconferință.

Alte subiecte abordate au fost cele privitoare la stadiul aplicării legislației câinilor comunitari, respectiv situația identificării terenurilor la nivelul unităților administrativ-teritoriale (îngropare) a cadavrelor prevăzute în cadrul măsurilor de profilaxie generală specifice pestei porcine africane și aplicarea legilor fondului funciar.

Reprezentantul biroului județean a Autorității Electorale Permanente, consilier Radu Grigoraș, a precizat că pentru alegerile prezidențiale au fost stabilite 438, iar primarii trebuie să aducă la cunoștința opiniei publice numerotarea și delimitarea secțiilor de votare și a locației acestora.

„Anexa secțiilor de votare stabilite la nivelul județului nostru poate fi consultată pe pagina de web www.roaep.ro (secțiunea Management electoral/Geografie electorală/Registrul secțiilor de votare). Autoritățile administrației publice locale (primarul) va pune la dispoziția partidelor politice extras din registrul electoral”, a arătat Grigoraș.

Mai trebuie spus că în data de 9 noiembrie a.c., președinții birourilor electorale ale secțiilor de votare, împreună cu locțiitorii acestora vor primi pe bază de proces verbal toate materiale necesare desfășurării scrutinului electoral.

Dragoș HOJDA

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here