MUZEUL VIU – Educație muzeală pentru elevii băimăreni

291

Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Maramureș continuă programul de educație muzeală adresat preșcolarilor și școlarilor din clasele I-IV, inițiat în anul 2005. Anul acesta, proiectul se va derula în perioada 1 octombrie – 29 noiembrie.

Programul de educație muzeală se adresează preșcolarilor și școlarilor din clasele I-IV. Temele propuse pentru primul semestru școlar, sunt următoarele:

– Povestea ceasului – Atelier: „Ceas de luat acasă”;

– Joc și jucării – Atelier: „Păpușa mea unicat”;

– Istoria bicicletei – Atelier: „Călătorie în timp… cu bicicleta”;

– Bresle și meserii Atelier: „Ucenicul croitor”.

De asemenea, în perioada 2 – 20 decembrie se vor desfășura activități tematice adecvate perioadei sărbătorilor de iarnă (Sfântul Nicolae și Sărbătoarea Sfântă a Craciunului). Lecțiile se vor desfășura la sediul Muzeului Județean de Istorie și Arheologie Maramureș, în spațiul destinat educației muzeale.

„Zilele de desfășurare al programului vor fi de marți până joi între orele 9-11 și 12-14. Timpul de desfășurare al programului este de aproximativ 100 minute în care sunt cuprinse atât partea teoretică cât și atelierul.

Programările se efectuează în funcție de locurile disponibile în calendarul activităților de pedagogie muzeală.

La efectuarea unei programări (prin SMS) se vor comunica date privind grupul participant (unitatea de învățământ, clasa, numele și prenumele cadrului didactic însoțitor, numărul de elevi), precum și activitatea, data și intervalul orar solicitat. Programarea trebuie anunțată cu cel puțin două săptămâni înainte de desfășurarea activității. În cazul în care, din motive obiective, cei programați nu mai pot participa în cadrul atelierelor sunt rugați de să-și anunțe din timp absența, pentru a putea programa alte grupuri interesate de acest program”, precizează reprezentanții Muzeului Județean de Istorie și Arheologie Maramureș.

Marius CÎMPIAN

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here