MUTARE TEMPORARĂ – Rutiera Maramureș, nevoită să își schimbe sediul. Mulți angajați sunt nemulțumiți. Noul sediu, la capătul orașului și la etajul doi…

1266

Clădirea care adăpostește Poliția Rutieră (Serviciul Rutier Maramureș și Biroul Rutier Baia Mare) va intra într-un amplu proces de reabilitare. Ca atare, instituția va trebui să își modifice temporar sediul, pentru perioada următoare.

Consilierii locali băimăreni au votat, în ultima ședință extraordinară, ca administrația municipală să ofere un spațiu la etajul al doilea al clădirii Centrului pentru Formare Profesională a Adulților din municipiul Baia Mare. Acest imobil este situat pe strada 8 Martie, nr. 7B, fiind, în fapt, fostul cămin B. Aleșii municipali au aprobat, astfel, să fie modificat și contractul de comodat pe care îl avea AJOFM Maramureș. Instituția de ocupare a forțelor de muncă va rămâne numai cu parterul, etajul I și etajul III, ca urmare a modificării.

# Relocare până la reabilitare
Responsabilii au dat asigurări că mutarea nu va da peste cap întreaga activitate. „Mutarea va viza atât Serviciul Rutier Maramureș, cât și Biroul Rutier Baia Mare. Cele două entități se vor muta pe strada 8 Martie nr.7B. Prin această mutare se va încerca să nu fie afectat programul cu publicul. Actualele clădiri în care și-au desfășurat activitatea Serviciul Rutier Maramureș și Biroul Rutier Baia Mare vor fi reabilitate”, a explicat, pentru Glasul Maramureșului, Florina Meteș, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție al Județului Maramureș.

# La capătul orașului și la etajul doi
În ceea ce privește mutarea, aceasta nu este considerată benefică de angajații de la Rutieră. Sub protecția anonimatului, unii angajați au declarat că amplasamentul ales nu constituie o soluție inspirată. “Noul sediu al Biroului și al Serviciului ar urma să fie la etajul doi al clădirii. Cum vor urca persoanele cu dizabilități? Nu există rampă specială. Este, totuși, un internat acolo. Nu avem siguranță pentru autospeciale, nu există sistem de alarmă, nu este pază. Am înțeles că există aviz din partea primăriei cu privire la mutare. Am înțeles că există un proiect transfrontalier pentru reabilitarea zonei unde se află Biroul Rutier, însă nu și pentru cea unde se află Serviciul Rutier. Am aflat că ar fi mai puțin costisitor să fie demolată partea unde se află Serviciul, întrucât este afectată structura de rezistență. Ideea mutării pe strada 8 Martie nu ni se pare inspirată. Vin oameni la audieri, vine corespondența de la Parchet, vine multă lume. Cu toții vor trebui să meargă până în capătul orașului și, în plus, și la etajul doi. Cu siguranță sunt și alte variante de relocare, însă dorință politică să fie. O soluție ar fi la Casa Tineretului. Înțeleg că acolo se va muta Ansamblul Transilvania, însă ei nu au nevoie de parter. Acolo am avea și locuri de parcare, ar fi și în centrul orașului, ar fi mult mai bine. Sperăm ca mutarea pe strada 8 Martie, prevăzută, probabil, pentru luna iulie, să nu aibă loc. Nu ar fi foarte bine pentru nimeni”, au declarat surse ale AxaNews.ro.

Cătă ȚINEGHE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here