MULTĂ SUFERINȚĂ – Destin dramatic pentru o femeie din Sighetu Marmației (FOTO)

1680

Maria Sofineț are 71 de ani. Destinul a fost crud cu ea. Pe rând i-au murit cei 5 copii . Ultimul dintre ei, un băiat de 46 de ani, a ars de viu cu tot cu căsuța în care locuiau, în urmă cu 2 săptămâni.

Femeia a rămas singură pe lume, fără casă. Din mila unui vecin stă într-o magazie de lemne improprie pentru locuit. În pofida faptului că are doar o pensie de 640 de lei, Maria Sofineț nu cere mila nimănui ci doar își dorește să aive un loc unde să stea. Pe chipul marcat de suferință se poate citi deznădejdea acestei femei greu încercate de viață. Îmi arată locul ars de flăcări unde a avut căsuța. Nu a mai rămas decât cenușa.

“Am mers să cumpăr de mâncare. Când m-am întors nu am mai avut casă. Focul mi-a mistuit-o. Feciorul a ars de viu. Sunt disperată. Nu vreau decât să pot avea un loc unde să-mi trăiesc zilele câte mi-au mai rămas. Am fost la domnul primar și mi-a spus să merg la azil. Acolo nu sunt locuri și pensia mea nu-mi ajunge pentru a fi primită la un azil”, a spus Maria Șofineț.

“Am luat la cunoștință această situație. Vom acorda sprijin doamnei Maria Șofineț pentru a se găsi o soluție”, a spus Cornel Petrovai, consilier social la Direcția de Asistență Socială din cadrul Primăriei Sighet. Conducându-mă spre ieșire, Maria Șofineț, privește cu lacrimile curgându-i șiroaie pe obraji spre locul unde a avut casa. Speră că poate necazul ei va fi mai atenuat și i se va găsi un loc unde să stea. Este în vârstă și bolnavă . Durerea pierderii ultimului copil o macină. Privește pierdută la o fotografie a acestuia. Nu a crezut că la bătrânețe va rămâne fără niciun sprijin. Poate prin bunăvoința și ajutorul semenilor,a autorităților, care nu doar să se limiteze de a o trimite la azil, i se va găsi o locuință.

Liviu ȘIMAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here