MOISEI – Calea diplomației, cea mai elegantă

775

Autoritatile din Moisei au reusit să stingă mai multe focare de conflict în ultima perioadă, cu diplomaţia necesară administraţiei publice. Conflictul de 400 de hectare de teren intravilan, cu Borşa, a fost câştigat in instanţă, dar au urmat situaţii în care a fost nevoie de diplomatie.

Primarul Toader Steţcu îi lămureşte acum pe oameni, elegant, să mearga să plătească impozite la Moisei, daca vor drumuri asfaltate, e nefiresc să investească acolo banii celorlalţi moiseieni. La fel, după transferul administrativ al terenului, o parte din cei 1000 de locuitori din zonă s-au trezit debransaţi de la reţeaua de iluminat public, s-a făcut reţea de la Moisei, urgent. La fel, s-au purtat negocieri pentru plata consumului de apă.

O altă situaţie rezolvată tacit a fost la monumentul martirilor de la Moisei. Cum actele de proprietate, de ambele parti, erau neclare, cetateanul si-a cerut inapoi terenul. S-a ajuns la situatii extreme. „M-am dus acolo cu viceprimarul, ne astepta un om la calea ferata. A zis: daca treceti peste linie, aici ma jur ca va dau in cap cu toporul… Am plecat”, spune edilul. Acum, primaria a pastrat 13 ari si a dat terenul localnicilor.

Alexandru RUJA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here