MOISEI – Apa de la robinetele oamenilor, potabilă și fără probleme

195

Comuna Moisei a apărut, alături de alte 28 de localități din județ, într-o investigație jurnalistică care arăta problemele care există la nivel de țară cu apa care ajunge la populație pentru consum. În total la nivel de județ ar exista probleme cu apa în 29 de localități, în dreptul Moiseiului apărând apă cu E.coli, enterococi, bacterii coliforme, duritate (zona Izvorul Dragoș), enterococi, clor rezidual, clor total, bacterii coliforme sau duritate (zona Izvorul Negru).

Primăria Moisei spune că cele afirmate nu sunt conforme cu realitatea, apa care ajunge la moiseieni fiind apă potabilă la parametrii optimi.

“În cazul Moiseiului, sistemul de distribuție a apei este autorizat din punct de vedere sanitar, iar analizele se efectuează conform Programului de conformare aprobat de Direcția de Sănătate Publică Maramureș și anume săptămânal. Un alt aspect – lumea, în general, se plânge de cantitatea ridicată de hipoclorit de sodiu în apă. În momentul în care această cantitate se reduce pentru a nu fi detectată la gust și miros, există riscul ca proba din acea perioadă/zi să iasă neconformă, afectând astfel întreg setul de analize. De asemenea, dat fiind faptul că Moiseiul are privilegiul de a beneficia de apă subterană de cea mai bună calitate (atât Izvorul Dragoș, cât și Izvorul Negru), se menține doza mimimă de hipoclorit de sodiu în apă, pe care suntem obligați prin lege să o introducem pentru a asigura calitatea apei din punct de vedere bacteriologic”, spune șef Serviciul de Alimentare cu Apă și de Canalizare Moisei, Ileana Hojda.

Conducerea Primăriei Moisei spune că nu există niciun risc în consumul de apă, aceasta îndeplinind parametrii de potabilitate.

Dragoș HOJDA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here