MODIFICARE – Declarația 101 ar putea fi depusă doar online, începând de anul viitor

295

Deocamdată, această modificare este în fază de proiect, însă dacă va fi aprobată, atunci plătitorii de impozite pe profit care depun declarația 101 ar putea fi în situația de a fi obligați să o depună doar online.

Proiectul de act normativ aparține ANAF și ar putea intra în vigoare începând de la 1 ianuarie 2019. În prezent, companiile plătitoare de impozit pe profit pot depune acest formular și în format tipărit, dar și online.

Proiectul a fost lansat în dezbatere publică. Dacă va fi aprobat, el va intra în vigoare după publicarea în Monitorul Oficial.

Declarația 101 care va fi depusă începând din 1 ianuarie 2019 privește veniturile pe 2018. Conform proiectului de act normaiv, „declarația se transmite prin mijloace electronice de transmitere la distanţă, în conformitate cu prevederile legale în vigoare”. În prezent, agenții economici care plătesc impozit pt depune declarația 101 în format print fie la unitatea fiscală competentă, ori în frmat PDF, cu fișier XML atașat, pe suport CD, împreună cu formatul tipărit.  De asemenea, plătitorii de impozit au posibilitatea, și în prezent, să depună formularul online, la distanță. Formularul 101 se depune aual de către plătitorii de impozit, până la 25 martie și vizează impozitul pentru veniturile făcute cu un an în urmă.

 

Angela SABĂU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here