MODERNIZARE – Blocuri fantomă transformate în locuințe de serviciu sau pentru tinerii căsătoriți

189

În toamna acestui an vor fi date în folosință locuințele din blocurile de la intersecția străzii Vasile Alecsandri cu Bulevardul Republicii. Este vorba despre celebrele blocuri fantomă lăsate de izbeliște timp de zeci de ani, devenite un loc al bochetarilor, aurolacilor și al buruienilor.

În 2019 Primăria Baia Mare reușea să preia aceste imobile în patrimoniul municipiului. Se știe că blocurile au fost ridicate inițial de către cei de la Ministerul de Interne, fiind vorba, potrivit informațiilor primite de la Primăria Baia Mare, de o investiție de circa 500.000 euro. Investiția actuală se ridică la aproape două milioane de euro.

Primăria Baia Mare a anunțat că aceste clădiri își vor păstra scopul pentru care au fost ridicate, acum fiind vorba de “locuințe de serviciu pentru specialiști din diverse domenii, pentru tinerii care fac primul pas dinspre mediul universitar spre autorități publice și lucrul acesta va continua nu doar aici, ci și în cele patru blocuri care sunt construite în zona Grănicerilor/Unirii, 120 de locuințe tot pentru absolvenți de universități, cei din sistemul sanitar, din domeniul educației și tineri căsătoriți”.

Dragoș HOJDA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here