MOCOD- Doi maramureșeni din Repedea au salvat opt oameni de la moarte (VIDEO)

4837

Doi maramureșeni din Repedea au salvat opt oameni de la moarte. Cei doi maramureșeni au avut spirit civic și au intervenit prompt la un incendiu izbucnit într-o localitate din Bistrița.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Bistrița Năsăud spune că incendiul a izbucnit la o casă din localitatea Mocod,  puțin înainte de ora 04.00.  Din fericire, toate cele opt persoane care se aflau în casă, inclusiv minori, au ieșit în siguranță.

„Mulțumim celor doi participanți la trafic care i-au trezit pe cei din casă și au alertat pompierii năsăudeni”, spune ISU Maramureș.

Despre fapta celor doi maramureșni au scris jurnbaliștii de la Bistrițeanul.ro.  Aceștia spun că Mihai și Marius sunt doi prieteni ce locuiesc la graniță cu Ucraina, mai exact, în comuna Repedea din județul Maramureș.

Cu noaptea în cap au pornit cu camionul din Reghin spre casă, ajungând la un moment dat în Mocod, la ieșirea spre Nimigea.

„Am văzut acoperișul casei arzând. Cum eram cu camionul, am început să claxonez. Oamenii au auzit rapid claxoanele și au început să iasă din casă. În acest timp, prietenul meu a sunat la 112. El vorbește în ucraineană”, a povestit Mihai. Din casă au început să iasă tot mai multe persoane. În total ar fi fost 8, printre care și un bebeluș de doar 4 – 5 luni. Din fericire, familia a fost salvată de spiritul civic al celor doi maramureșeni. Pompierii au intervenit și au stins incendiul. Acoperișul casei a ars pe o suprafață de 160 mp.”, spun cei de la Bistrițeanul.

Așa se manifesta incendiul din localitatea Mocod, în momentul apelului la numărul unic 112, puțin înainte de ora 04.00, în această dimineață.Din fericire, toate cele opt persoane care se aflau în casă, inclusiv minori, au ieșit în siguranță. Mulțumim celor doi participanți la trafic care i-au trezit pe cei din casă și au alertat pompierii năsăudeni.#POMPIERII #ISUJBN

Publicată de ISU Bistrița – Năsăud pe Miercuri, 22 ianuarie 2020

VIDEO ISU Bistrita

Dragos HOJDA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here