MOARTEA PĂDURARULUI LIVIU POP – Procurorii exclud varianta mafiei lemnului

602

Parchetul de pe lângă Tribunalul Maramureș a venit cu precizări noi în privința anchetei morții lui Liviu Pop, pădurarul găsit mort în pădurile Rogozului în urmă cu aproximativ două săptâmâni.

 Astfel, potrivit ipotezelor de lucru, în acest moment sunt luate în calcul trei variante, mafia lemnului fiind o variantă exclusă. „Este exclusă în acest caz povestea cu mafia lemnului. S-a stabilit cert că la locul incidentului au fost doar două persoane împreună cu pădurarul, iar deocamdată nu se poate formula o acuzație in personam. Dar pentru ceea ce s-a început urmărirea penală, de la început, și din această cauză dosarul a fost exclusiv la Parchetul de pe lângă Tribunalul Maramureș și nu are nicio legătură cu Târgu Lăpuș, este faptul că acolo noi am bănuit că a fost un ultraj. Respectivul pădurar a fost în exercițiul activităților de serviciu, este o persoană care îndeplinea autoritatea de stat și am bănuit că a fost agresat și în urma agresiunii s-a întâmplat decesul. Acum trebuie să vedem dacă varianta pe care noi am bănuit-o de la început se confirmă sau nu”, a declarat Bogdan Gabor, prim-procurorul adjunct Parcehtului de pe lângă Tribunalul Maramureș.

# Trei variante de lucru

Omor, ucidere din culpă sau autoaccidentare, sunt cele trei ipoteze de lucru pe care momentan procurorul le ia în calcul în cazul morții lui Liviu Pop.

„Este o singură leziune de intrare în zona superioară a toracelui, înspre umăr. Glonțul a lovit din față. Glonțul cu alice este gândit să creeze o arie mai mare de lovire, în general pentru vânatul de talie mică. Dacă s-ar fi tras de la o distanță mai mare, de peste un metru sau mai puțin de un metru, alicele s-ar fi dispersat și ar fi fost mai multe urme de intrare. În acest caz dispersia alicelor a avut loc în corpul omului. Aceste lucrurile vor fi explicate și în raportul de expertiză balistică, raport care ne va spune exact și distanța de la care s-a tras, dar este foarte probabil ca distanța să fie foarte mică pentru că există o singură leziune de intrare”, a mai adăugat Bogdan Gabor, prim-procurorul adjunct Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureș.

Acesta a mai arătat că în cauză s-a stabilit că este vorba despre lemne de foc, uscături, o cantitate de un metru cub de lemn tăiat.

Alina VOIȚA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here