MIRAJUL STRĂINĂTĂŢII – Un băimărean a fost ţepuit pe Internet. A pus banii în contul unui „vânzător de vise”. Vezi întreaga poveste!

334

Nu depuneţi bani în conturile unor persoane necunoscute atunci când doriţi să vă angajaţi! Un băimărean, care dorea să meargă la muncă în străinătate, a fost indus în eroare şi determinat să depună 100 de lei într-un cont. După ce şi-a dat seama că a fost înşelat, a sesizat poliţia.

Poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale Baia Mare au întocmit dosar penal şi desfăşoară cercetări după ce au fost sesizaţi marţi, 26 februarie, cu privire la comiterea unei înşelăciuni.

“Victima, un băimărean de 45 de ani, a precizat că a contactat un bărbat necunoscut, care a postat pe site-ul olx.ro un anunţ cu privire la locuri de muncă în străinătate, şi care l-a determinat să depună suma de 100 de lei într-un cont. Ulterior, băimăreanul şi-a dat seama că a fost înşelat. Poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de înşelăciune şi desfăşoară cercetări în vederea identificării autorilor şi recuperării prejudiciului”, a explicat Florina Meteş, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Maramureş.

# Cum puteţi evita ţepele
În acest context, oamenii legii vin şi cu o serie de recomandări pentru cetăţeni.

“Pentru a preveni astfel de incidente, vă sfătuim să nu răspundeţi unor solicitări prin care vi se cere să depuneţi în avans sume de bani, să nu acceptaţi să depuneţi bani în conturi sau să nu transmiteţi sub nicio formă bani unor persoane necunoscute care, pentru a vă câştiga încrederea vă oferă informaţii ce vă induc în eroare! Totodată, nu furnizaţi prin niciun mijloc date personale! În cazul în care vă confruntaţi cu asemenea situaţii, sesizaţi de îndată poliţia!”, a mai arătat Florina Meteş.

Cătă ŢINEGHE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here