MINȚI CRIMINALE – Un an de la jaful de la RFN, din Baia Mare. Cum a avansat ancheta (FOTO)

1137

Astăzi se împlinește un an de la unul din cele mai interesante cazuri infracționale care au avut loc pe raza municipiului Baia Mare. Doi indivizi necunoscuți au dat buzna într-o agenție bancară și au luat tot soldul existent. S-a întâmplat ziua în amiaza mare.

În data de 23 mai 2018, în faţa unei agenţii bancare situate în cadrul complexului RFN din Baia Mare (intersecția Victoriei cu Caragiale), au sosit, pe un scuter, două persoane. Era ora 11.40, aşadar ziua în amiaza mare. Nu şi-au dat jos căştile de protecţie de pe cap şi au intrat în bancă.

Unul dintre ei a pus un pistol la tâmpla unui client, în timp ce al doilea a bătut cu o macetă în pervazul ghişeului. Au luat 100.000 de lei, după care s-au făcut nevăzuţi, la fel cum au sosit. Grozăvia a generat panică în rândul băimărenilor din cartierul Săsar, cunoscută ca fiind una liniştită.

La numai câteva ore după jaf, scuterul folosit de cei doi atacatori a fost găsit pe strada Alexandru Odobescu, adică la mai puţin de un kilometru de complexul RFN. S-a vehiculat și varianta că cei doi au venit în recunoaștere cu câteva ore înainte, mai mulți riverani mărturisind că ar fi văzut doi tineri care analizau zona, exact în acea dimineață.

În data de 5 iulie, au fost efectuate mai multe percheziţii, una la sediul unei societăţi comerciale şi două la persoane fizice, în județele Bihor și Caraș-Severin., unul dintre cei doi tâlhari a fost prins. Astfel, a fost prins primul autor al jafului de la RFN. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 40 de ani din judeţul Caraş-Severin, domiciliat ilegal în Oradea. Însă, conform surselor noastre, se strânge laţul şi în cazul celui de-al doilea.

Cătă ȚINEGHE

Citește și

PREMIERĂ AxaNews.ro – ACTUALIZARE 2 – JAF RFN – Unul din autori a fost reţinut! Care a fost indiciul după care a fost prins

JAF BAIA MARE – Iată filmul poveştii! Autorii au venit în recunoaştere dimineaţă (GALERIE FOTO)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here