MINIVACANŢĂ – Controale ale pompierilor în pensiuni şi restaurante

329

Pompierii maramureșeni vor fi la datorie și în perioada minivacanței de 1 Mai, inspectorii de prevenire urmând a desfășura în această perioadă controale la unitățile de turism și alimentație publică. Pentru asigurarea unui climat de siguranță și liniște, pompierii le recomandă tuturor să respecte o serie reguli de prevenire. 

Regulile de apărare împotriva incendiilor la unități de cazare sunt unele extrem de simple. Prima dintre ele spune că după ce vă cazați citiți planul de evacuare și regulile stabilite de către unitatea de cazare, respectiv nu fumați în cameră. În caz de incendiu pompierii vă recomandă să părăsiți imediat clădirea urmând instrucțiunile din planul de evacuare, să utilizați doar scările pentru evacuare, nu folosiți lifturile deoarece acestea se pot bloca punându-vă viața în pericol, iar dacă pe scări sau hol este fum, ieșiți pe geam sau balcon și solicitați ajutor.

În campinguri, parcați autoturismele numai în locuri amenajate fără a bloca hidranții sau căile de acces ale autospecialelor serviciilor profesioniste pentru situații de urgență, respectați indicațiile privind utilizarea focului în spații deschise, supravegheați permanent copiii și nu îi lăsați să se joace cu focul, prepararea hranei prin utilizarea focului deschis în zonele de agrement se face numai în locuri special amenajate. În locurile de ardere se vor asigura mijloace de stingere a incendiilor, nu lăsați focul nesupravegheat, nu aruncați resturi de țigară la întâmplare, focul trebuie stins, iar cenușa rezultată trebuie acoperită cu pământ. De asemenea, dacă întâlniți focuri lăsate aprinse de alții, stingeți-le.

Nu în ultimul rând, în momentul apariției oricărei situații de urgență, apelați în cel mai scurt timp numărul 112!

Mai multe stiri pe Axanews.ro

Dragos HOJDA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here