MINISTERUL SĂNĂTĂȚII – Măsurarea temperaturii la intrarea în supermarket-uri este OBLIGATORIE!

175

Ministerul Sănătății intervine în scandalul iscat în legătură cu oamenii de pază care măsoară temperatura clienților la intrarea în supermarket-uri. Mai mulți cetățeni au protestat vehement față de această procedură, dar Ministerul a pus piciorul în prag.

„Ministerul Sănătății precizează că, în conformitate cu prevederile Ordinului privind instituirea obligativității purtării măștii de protecție, a triajului epidemiologic și dezinfectarea obligatorie a mâinilor pentru prevenirea contaminării cu virusul SARS-CoV-2 pe durata stării de alertă, triajul epidemiologic se aplică obligatoriu în cadrul instituțiilor sau autorităților publice, operatorilor economici și profesioniștilor.

Astfel, facem precizarea că, pe perioada stării de alertă, la intrarea într-un spațiu închis, fie din cadrul unei instituții publice, complex comercial, unitate de prestare a serviciilor etc, se va măsura temperatura corporală atât personalului propriu, cât și celorlaltor categorii de persoane: vizitatori, clienți, consumatori.

De asemenea, în cazul în care un client are temperatura peste 37,3 grade Celsius, refuză dezinfectarea mâinilor sau purtarea măștii de protecție i se poate interzice intrarea în spațiul închis”, informează reprezentanții Ministerului Sănătății.

La măsurarea temperaturii care se va realiza prin termometrul noncontact se va adăuga marja de eroare prevăzută în prospectul dispozitivului. În cazul în care temperatura depășește 37,3 grade Celsius se poate repeta procedura după o perioadă de 2-5 minute de repaus.

AxaNMews.ro

foto ziarulunirea.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here