MERITE RECUNOSCUTE – Doi elevi șincaiști premiați de Ministerul Educației Naționale

526

Ministerul Educației Naționale (MEN) a organizat joi, 20 decembrie, în noua Aulă a Universității Politehnica din București, festivitatea de premiere a olimpicilor români care s-au remarcat în anul școlar 2017-2018 la concursurile internaționale, la diferite discipline.

Cu această ocazie, au fost recompensați câștigătorii a 255 de distincții (61 de medalii de aur și premii I, dintre care trei cu punctaje maxime, 90 de medalii de argint și premii II, 65 de medalii de bronz și premii III și 39 de mențiuni) la olimpiadele internaționale sau regionale pe discipline (juniori și seniori). De asemenea, au fost premiați profesorii care i-au pregătit, precum și școlile din care provin laureații.

Printre elevii premiați de Ministerul Educației Naționale se numără și doi elevi de la Colegiul Național “Gheorghe Șincai” Baia Mare. Traian Rareş Tuş a obținut în acest an medalia de argint la Olimpiada Internațională de Astronomie (Sri Lanka), în timp ce Radu Herzal a câștigat medalia de bronz la Olimpiada Internațională de Științe juniori (Botswana).

“Potrivit reglementărilor în vigoare, premiile pentru rezultatele înregistrate la olimpiadele/concursurile internaționale au următoarele cuantumuri: 12.545 lei – premiul I absolut (obținut cu punctaj maxim), 9.720 lei – premiul I/medalie de aur, 8.330 lei – premiul al II-lea/medalie de argint, 5.950 lei – premiul al III-lea/medalie de bronz și 4.065 lei – mențiune (sau diplome echivalente).

Sumele în bani acordate elevilor care s-au impus în competițiile regionale (olimpiade balcanice de seniori și juniori, Olimpiada Internațională Pluridisciplinară Tuymaada, Olimpiada de Informatică a Europei Centrale, Olimpiada de Chimie „D.I. Mendeleev” etc.) sunt: 4.440 lei – premiul I/medalie de aur, 3.785 lei – premiul al II-lea/medalie de argint, 2.945 lei – premiul al III-lea/medalie de bronz și 2.550 lei – mențiune (sau diplome echivalente)”, precizează reprezentanții Ministerului Educației Naționale.

Fondul total de premiere alocat de MEN este de peste 2.900.000 lei.

Marius CÎMPIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here