MIGRANȚII FAC LEGEA – Călători terorizați de niște libieni într-un tren în județul Satu Mare

520

Pasagerii unui trec care plecase din Timisoara spre Baia Mare au fost terorizați de niște libieni urcați în tren chiar de către polițiștii de frontieră în Valea lui Mihai. Culmea, scriu cei de la presasm.ro, că libienii nu erau păziți de nimeni, ei fiind prinși ceva mai devreme în timp ce încercaseră să treacă fraudulos granița României. Migranții au fost lăsați pur și simplu în grija conductorilor de tren. Tinerii urmau să ajungă la centrul de la Șomcuta Mare din ce se pare.

„Algerienii au inceput sã incerce sa fure fãrã jenã, in vãzul tuturor, de prin bagajele calatorilor, au furat portofelul unei cãlatoare, si au cotrobãit chiar si in geanta nașului, in timp ce il imobilizaserã, care incerca fara succes, sa se inteleaga cu ei. De asemenea, prin limbajul semnelor, unul dintre imigrantii algerieni, a aratat cãlatorilor si nașilor ingroziți cã le taie gâtul. Câtiva calatori au reusit sa sune la 112, astfel că, la Carei politiștii i-au coborat cu greu din tren. Acestia au fost retinuți, cercetările continuã”, scriu cei de la Info Trafic Ro&UE. 

Polițiștii de frontieră orădeni spun că cei trei cetățeni străini au fost observați în apropierea unui magazin la intrarea în localitatea Valea lui Mihai, iar verificările au stabilit că cei trei sunt cetățeni libieni în vârstă de 16, respectiv 17 ani, posaesori ai unor docuemnte temporare emise de autoritățile române pentru solicitanții de azil.

„De asemenea, aceștia figurează ca fiind înregistrați la Centrul Regional de Cazare și Proceduri pentru Solicitanții de Azil Șomcuta Mare. Persoanele au fost urcate în trenul care avea ca destinație Baia Mare. Persoanele respective nu necesitau escortă, întrucât acestea beneficiau de regim deschis și nu aveau limitat dreptul de a se deplasa liber pe teritoriul României”, precizează polițiștii de frontieră orădeni.

FOTO INFOtraficRO&UE

Dragoș HOJDA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here