METEO MARAMUREŞ – Vremea se încălzeşte puţin în perioada următoare. Vezi prognoza pe două săptămâni

606

Ne apropiem de vară, iar acest lucru e confirmat şi de regimul termic. În Maramureş, va urma o nouă încălzire a vremii, astfel că maximele zilei vor sări de mediile multianuale, depăşindu-le cu aproximativ cinci grade. Cel puţin asta indică estimările pe două săptămâni a specialiştilor europeni de la Reading, Marea Britanie.

Conform prognozei, vremea se va încălzi în intervalul 21 – 24 mai, urmând să devină mai caldă decât în mod obișnuit în această perioadă, cu maxime ce se vor situa, în medie regională, în jurul a 27-29 de grade și minime de 9-13 grade. Ulterior, valorile vor scădea ușor spre maxime de 25-27 de grade și minime de 9-13, respectiv 7-12 grade, în funcţie de situaţie. Apoi, regimul termic va fi relativ staționar până în jurul datei de 30 mai. Staționaritatea în ceea ce privește valorile nocturne va dura până la sfârșitul perioadei de prognoză, în schimb valorile diurne vor marca o nouă scădere, spre o medie regională în jurul a 22-25 de grade, către ultimele zile.

Probabilitatea de apariție a ploilor va fi ridicată aproape pe întreg parcursul intervalului de prognoză, iar cantități de apă mai însemnate se înregistra, cel mai probabil, în perioada 31 mai – 3 iunie, conform produselor meteo actuale.

Cătă ŢINEGHE

Mai multe ştiri pe AxaNews.ro!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here