METEO MARAMUREŞ – Vremea se încălzeşte de miercuri, dar revin ninsorile. Vezi prognoza pe două săptămâni

301

De o încălzire a vremii vom avea parte în Maramureş, în perioada imediat următoare, indică prognoza pe două săptămâni a specialiştilor europeni. După gerul persistent, putem spune că va fi o creştere substanţială a valorilor termice. Însă, vom mai avea parte de temperaturi la limita gerului, către finalul săptămânii. Aşadar, vom avea, în continuare, o iarnă autentică.

Conform estimărilor, vremea va fi rece până marţi, cu temperaturi maxime, în medie, de la -13, -9 la -7 grade, dar, începând cu 9 ianuarie, acestea vor fi în creștere spre medii de 0 grade. În 11 ianuarie, valorile termice diurne vor scădea din nou spre o medie de -3 grade, după care, din 12-13 ianuarie, media acestora se va situa între -2 și 0 grade și abia spre finalul intervalului vor avea o ușoară tendință de creștere, spre o medie de 1-2 grade.

Temperaturile nocturne vor fi negative de-a lungul celor două săptămâni și se vor situa, în medie, de la minus 9, -7 la -3 grade, exceptând noaptea de 7 spre 8 ianuarie când acestea se vor situa și sub pragul de ger, în medie spre -12, -13 grade. Vom avea, în această perioadă, în unele nopţi, şi minime de la -13, -9 la -7 grade.

Precipitații, în general slabe cantitativ, se vor semnala cu caracter local și temporar, în cea mai mare parte a intervalului. Ne putem aştepta, însă, la manifestări de ninsori mai însemnate cantitativ, după 12-13 ianuarie, conform produselor meteo actuale.

Cătă ŢINEGHE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here