METEO MARAMUREŞ – Vreme caldă, urmată de o răcorire. Vezi prognoza pe două săptămâni

426

Fluctuaţii termice sunt aşteptate în Maramureş, în perioada următoare, indică prognoza pe două săptămâni a specialiştilor europeni de la Reading, Marea Britanie. Conform estimărilor, treptat, valorile termice de vară vor dispărea din peisaj.

În decursul primei săptămâni de prognoză vremea se va încălzi ușor de la o zi la alta, astfel încât maximele diurne vor crește de la 27 de grade în prima zi, spre 29-30 de grade pe 31 august și 1 septembrie. Ulterior, regimul termic diurn va fi în ușoară scădere, iar în intervalul 3 – 9 septembrie se va concretiza prin valori medii de 26-27 de grade, apropiate de mediile multianuale ale perioadei.

Media temperaturilor minime va avea o evoluție oscilantă, cu valori ce vor scădea de la 13-19 grade în prima zi, spre 9-13 grade pe 30 – 31 august, pentru ca ulterior, între 1 și 3 septembrie, să crească din nou, spre 12-13 grade. În cea de a doua săptămână, regimul termic nocturn nu va mai avea variații semnificative și media minimelor se va situa în jurul a 12-13 grade.

Vor fi averse în prima zi a intervalului de prognoză, pe arii mai restrânse și în a doua zi, apoi probabilitatea pentru ploi slabe, trecătoare, va crește din nou după data de 1 septembrie, conform produselor meteo actuale.

Cătă ŢINEGHE

Mai multe ştiri pe AxaNews.ro!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here