METEO MARAMUREȘ – Revin canicula și disconfortul termic! Însă, vom avea și fluctuații termice și furtuni! Vezi estimările pe două săptămâni

242

Ne așteaptă un nou episod de căldură și disconfort termic în Maramureș. Cel puțin asta indică estimările specialiștilor europeni pentru regiunea noastră, având ca țintă următoarele două săptămâni.

În fapt, în primele patru zile se va încălzi, iar de la o medie a maximelor termice de 27 de grade, la început, se va ajunge către 33 de grade în data de 8 august. Începând cu 9 august, vor fi în medie, de aproximativ 29 de grade, iar până în 12-13 august media maximelor termice va reveni la 31-33 de grade. Ulterior se va răci treptat, iar în ultimele zile media va fi de aproximativ 27 de grade.

Temperaturile minime vor fi și ele în creștere la început, de la o medie de 9-13 grade în prima zi, până la 19 grade în data de 9 august. Până în 11 august aceasta va scădea la 9-13 grade, apoi va crește spre 16 grade, iar după 14 august se va resimți o scădere a minimelor termice, ceea ce va face ca la finalul intervalului de prognoză, media acestora să ajungă din nou la 9-13 grade.

Vor fi intervale de timp cu averse, cu o probabilitate mai mare înainte de 9 august, precum și după data de 13 august. Așadar, nu sunt excluse furtuni și în celelalte zile, conform modelelor meteo actuale.

Cătă ȚINEGHE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here