METAL EXTREM – Saddayah, Groza și Abyss au făcut show în Baia Mare (FOTO)

195

Weekendul trecut a fost unul al metalelor grele în Baia Mare, cu două trupe nemțești și una românească în prim plan. Orașul Baia Mare a fost inclus în turneul european al germanilor de la Groza, care au urcat pe scena din Shadows Rock Bar alături de Abyss și ploieștenii de la Saddayah, aceștia din urmă închizând seara metalelor extreme din clubul băimărean.

Publicul poate că nu a fost cel mai numeros, ca la alte concerte, dar a fost unul care a degajat vitalitate, care a știu să facă germanii să se simtă românește. Piesele au fost interesante, cu teme specifice curentului black-metal/death metal. A fost o seară de aprilie dedicată metalului extrem, un gen care nu se poate spune că se bucură în Baia Mare de foarte mulți adepți.

“Apopheny of Life” este titlul primul album al formației ploieștene, material ce a fost lansat de cei de la LoudRage Music și care a fost pus în scenă integral, vineri 12 aprilie, în Shadows Rock Bar. “Unified in Void” este albumul lansat anul trecut de blackerii germani de la Groza.

„Excelent concert în Baia Mare! Primire foarte bună, public foarte energic, poate cel mai plin de energie public pe care l-am avut vreodată. Cu siguranță vom reveni! Viitor: 2 mai concert Brașov, 4 mai Râmnicu Vâlcea, compus piese pentru al doilea album, turneu în străinătate la toamnă. Dacă apar și alte oportunități, cu atât mai bine”, ne-au declarat cei de la Saddayah.

De ce death metal: ”Acesta e genul care ne defineste, toti din trupa ne regasim in death metal. Cât privește urmatorul album, acesta va fi compus si inregistrat anul asta si probabil anul viitor il vom lansa, in functie si de decizia casei de discuri”.

Dragoș HOJDA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here