MEȘTEȘUGURI TRADIȚIONALE – Expoziție de fotografie Răzvan Voiculescu, la Biblioteca Județeană Baia Mare

547

Fotograful Răzvan Voiculescu își lansează la Biblioteca Județeană Baia Mare, luni, 5 martie, ora 17, albumul de fotografie și filmul „ROST. 12 Hotare”. Aceasta este piesa finală a trilogiei ROST, un proiect care s-a întins pe șase ani și a mai inclus albumele „ROST – esențe, gusturi și stări românești” (2013) și „Dor de ROST” (2015).

În cadrul evenimentului va fi proiectat scurtmetrajul documentar „ROST. 12 Hotare”, produs de Ana Maria Pîrvan și Răzvan Voiculescu. Participanții vor putea afla poveștile tinerelor păstrătoare de ROST Patricia Tăut și Ligia Bodea, relatate chiar de acestea, seara urmând să se încheie cu un scurt concert la tulnic, susținut de Răzvan Roșu.

„ROST. 12 Hotare” este cel mai voluminos album al seriei și conține 370 de pagini cu imagini strânse din toate colțurile țării: fotografii cu oameni care încă mai păstrează un meșteșug, biserici de lemn, cule și conace părăsite care se încăpățânează să „supraviețuiască” deși au fost demult abandonate. De asemenea, sunt prezentate în poze și obiecte tradiționale din gospodăriile oamenilor, obiecte ce mai pot fi astăzi găsite aproape numai în muzeele etnografice.

Albumul vine la pachet cu un DVD cu filmul (documentar scurt metraj), și cu o hartă artizanală care reunește locațiile tuturor „Păstrătorilor de ROST” din cele trei albume astfel încât, cei care își doresc să poată descoperi zone din România unde meșteșugurile încă se mai păstrează.

„Ca piesă finală a trilogiei ROST, albumul acesta oferă tabloul cât mai complet al ROST-ului românesc, din perspectiva mea. Este o colecție de fotografii de compoziție, profunde, care aduc împreună diferite ipostaze ale ROST-ului”, precizează fotograful Răzvan Voiculescu.

Marius CÎMPIAN

Mai multe știri pe AxaNews.ro!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here