MERITE RECUNOSCUTE – Grupa Canină Maramureș, solicitată să intervină… în Satu Mare

417

Zilele acestea, la manifestările organizate cu ocazia Săptămânii Altfel, cei mai solicitați par a fi polițiștii. Iar cap de afiș sunt câinii polițiști și conductorii lor.

Grupa Canină Maramureș (Alin Țîțoc, Andreea Treacec, Denis Coste, Ionuț Șușca, Zoltan Bandi și Sebastian Haimana, respectiv câinii Vis, Ares, Tep, Alexa, Snow, Teba, Bela și Max) are un palmares excepțional. În timpul acțiunilor de patrulare, au capturat autori de tâlhării, furturi, traficanți de stupefiante sau violatori. Au intervenit la scandaluri, au participat la acțiuni de căutare a persoanelor dispărute sau la evenimente, unde au avut rolul de a descuraja potențialii infractori.

# Teba, câinele de urmă, a soluționat cazul!
Am vorbit despre Vis, care a înregistrat succes după succes în ultimele luni. A capturat autorul mai multor furturi în urmă cu câteva zile, însă prinderea violatorului rămâne un cap de afiș, întrucât nimeni nu știa unde se ascunde. Existau supoziții numai și patru luni de căutări. Teba, câinele de urmă, a prins și ea un violator. Acesta supuse la traume inimaginabile o bătrânică din Vițeu de Sus. Nu i-a putut face față lui Teba, care l-a găsit într-o șură de fân. Tep și-a adăugat în palmares prinderea unui hoț din zona Șomcuta, un țigan. Acesta dăduse mai multe lovituri. Evident că individul nu a avut nicio reacție. De altfel, infractorii nu mai reacționează în niciun fel atunci când văd colții câinilor polițiști. Interesant este faptul că performanțele Grupei Canine Maramureș au ajuns atât de bine văzute în țară, astfel încât colegii din județele vecine apelează la conductorii și câinii din Maramureș, să le vină în sprijin. Un astfel de caz a avut loc, la un moment dat, în Satu Mare. Un bătrân a fost victima unei infracțiuni. Polițiștii sătmăreni au pornit în căutarea infractorului, iar negăsindu-l, au cerut sprijin din Baia Mare. Teba a rezolvat cazul, conducându-i pe oamenii legii direct la autor.

Cătă ȚINEGHE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here