MERITAT – ACS Recea elimină CS Minaur din Cupa României în zece jucători

199

Mare derby local în faza a III-a Cupei României la fotbal. Cele două reprezentante ale Maramureșului în Liga 3,  CS Minaur și ACS Recea, s-au întâlnit azi pe stadionul Viorel Mateianu într-un meci al orgoliilor. Oaspeții s-au impus meritat cu 2-0, deși din min. 61 au jucat în zece oameni.

CS Minaur – ACS Fotbal Comuna Recea 0-2 (0-2). Au marcat Alin Bota (29 – penalty) și Adrian Micaș (45+3 – penalty).

Arbitri: Marius Omuț (Satu Mare) – Bogdan Gireadă (Oradea), Radu Pascu (Satu Mare). Observator: Dan Costin (Zalău).

CS Minaur: Balazs Dombradi – Ciprian Duruș, Vlad Suciu, David Simion, Răzvan Lupu, Valer Giurgiu, Andrei Coroian, Răzvan Rus (46 Krisztian Szekely), Sandu Bococi, Daniel Groza (46 Paul Oșan), Alexandru Muscă (51 Brian Lemac). Antrenori: Dorin Toma, Paul Ungureanu, Marius Marian.

ACS Recea – Alin Bota –  Marius Potcoavă, Lorant Kis, Milian Urs, Cristian Erdei (69 Alex Oltean), Vlad Opriș,  Adrian Micaș, Cosmin Berinde,  Alexandru Mărieș (77 Claudiu Maftei), Viorel Chinde, Romario Rus (76 Bogdan Pașca). Antrenori: Romulus Buia și Ovidiu Mic.

Au arbitrat: Marius Omuț (Satu Mare) – Bogdan Gireadă (Oradea), Radu Pascu (Satu Mare). Observator: Dan Costin (Zalău).

Atmosferă frumoasă pe stadionul din Baia Mare, cu tribuna oficială plină și două galerii care și-au încurajat favoriții. CS Minaur a odihnit câțiva titulari, în timp ce Recea a părut mult mai interesată de competiție și a jucat cu formația standard.

Prima repriză a fost dominată de oaspeți care și-au manifestat intențiile ofensive încă din min. 10, când Chinde a expediat un șut periculos din afara careului, mingea fiind respinsă în corner, de la vinclu, de Balasz. Recea a și trimis mingea în poarta gazdelor, în min. 12, dar golul a fost anulat pe motiv de ofsaid. În minutul 21 s-a produs o situație similară la poarta oaspeților, golul lui Muscă fiind anulat din același motiv.

În min. 25, Viorel Chinde, cel mai bun jucător de pe teren a expediat mingea în bară, pentru ca același fotbalist să obțină trei minute mai târziu un penalty, după ce a fost faultat în careu de Lupu. Penalty-ul a fost transformat fără emoții de portarul Alin Bota (FOTO). Băimărenii au replicat în minutul 40 prin Giurgiu, care a șutat puțin pe lângă vinclul porții apărate de Bota, după o acțiune personală a lui Muscă.

În prelungirile primei repriză, arbitrul Marius Omuț acordă, destul de ușor, a două lovitură de la 11 metri pentru Recea, în urma unui contact între Mărieș și portarul Balasz. Penalty-ul este transformat de Adrian Micaș și Recea a intrat cu un avantaj de două goluri la pauză.

Antrenorul Dorin Toma a efectuat cele trei schimbări în primele șase minute ale reprizei a doua, dar jocul gazdelor nu s-a schimbat în bine. CS Minaur a evoluat în superioritate numerică din min. 60, când juniorul Cosmin Berinde a reușit „performanța” de a primi două cartonașe galbene într-un singur minut. Până la final am asistat la o dominare sterilă a băimărenilor, dar aceștia nu și-au creat ocazii de a marca.

Cele două formații se vor întâlni din nou pe stadionul „Viorel Mateianu”, sâmbătă de la ora 18, în etapa a 2-a a Ligii 3.

Marius CÎMPIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here