PROTEST SPONTAN – Medicii și asistenții din Cavnic, solidari cu protestatarii din Piața Victoriei

736

Asistenții, infirmierii și psihologii de la Cavnic au ieșit în fața spitalului în semn de solidaritate cu colegii lor din București care au manifestat joi, 26 aprilie, în fața Guvernului.

Mitingul de joi este doar un început, urmând ca, de luna viitoare, să se declanșeze greva generală, după cum amenință sindicaliștii din sănătate. Membrii Sanitas sunt nemulţumiţi de legea salarizării şi de noul regulament de acordare a sporurilor. Ei spun că, după aplicarea acestora, au pierdut sume importante din venituri, de la câteva sute până la 1.500 de lei lunar.

Aproape 10.000 de oameni s-au adunat joi dimineață în Piața Victoriei din București, unde au purtat pancarte cu lozinci precum „Sănătatea, prioritate?!”, „Grevă generală”, „Eliminarea inechităţilor”, „Dreptate pentru Tesa” şi „Nu aveţi onoare, ne-aţi umblat în buzunare”.

O delegație a Sanitas Maramureș a plecat la București, după cum a arătat liderul de sindicat Mircea Ciocan. „Azi ne vom uni forțele cu miile de colegi din toată țara pentru a protesta împotriva dezbinării echipei medicale”, a scris acesta pe rețeaua de socializare.

Angela SABĂU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here