MEDALION ȘTEFAN HRUȘCĂ – Leru’-i ler și iarăși ler, brandul nost’ de Maramu’!!! (VIDEO)

479

Nu ai voie sa fii maramureșean si sa nu stii cine-i Stefan Hrusca, indiferent daca-i savurezi colindele sau nu. Conform wikipedia, “Stefan Hrusca (nascut 8 decembrie 1957, Ieud, Maramures) este un interpret român de muzica folk, cunoscut publicului din România mai ales prin colindele pe care le interpreteaza.”

A debutat ca artist în anul 1981 cu Cenaclul Flacara, pâna în 1984 a sustinut peste 1000 de spectacole cu cenaclul. Începând cu anul 1991 s-a stabilit în Toronto, Canada. Are 13 albume, din care opt de colinde. A fost invatator, absolvise Liceul Pedagogic din Sighetu Marmatiei si a profesat la scoala nr. 1 din Borsa. Dupa o întâlnire cu Adrian Paunescu a intrat în Cenaclul Flacara, in 1981. Apoi incepe o perioada cu multe colaborari, cu seria spectacolelor “Nocturne” impreun` cu Vasile Seicaru si Radu Gheorghe. De remarcat si cele 200 de spectacole sustinute in doar doi ani sub Egida Filarmonicii din Arad alaturi de Seicaru si Victor Socaciu. Dupa caderea regimului comunist, din 1990, Hrusca sustine primele concerte pe continentul nord american, apoi va lansa primul album de colinde. In decembrie 1991, se stabileste in Toronto, Canada. De-a lungul carierei, a concertat din SUA in China, Germania, Coreea de Nord, Bulgaria, Ungaria, Rusia, Canada, Austria, Republica Moldova.

# Legende, mistere
* „Ori te fac mare, ori te întorci la catedra”, i-ar fi spus Paunescu, si i-a inmânat celebra “Ruga pentru parinti” s-o cânte.
* Ce face Hrusca în celelalte 11 luni din an? Artistul sustine ca nu are job acolo, în Canada, conform Adevarul si a presei tabloide.
* Ce crede Hrusca despre glumele facute de el? Le priveste amuzat si chiar se bucura. Unele îi plac si lui. Chiar el spune in gluma ca dimineata, cum se trezeste, bea o gura de ler.
* In niciun interviu pe care l-a acordat, Stefan Hrusca nu a explicat exact ce anume este lerul.

# Evident, Hrusca facts!
* Colindele lui Hrusca nu contin cuvinte modificate genetic
* Hrusca este al treilea producator de ler dupa Hrusca si iar Hrusca
* Hrusca a pus clorul in folclor
* Hrusca a cântat prima colinda inaintea erei noastre
* Hrusca este un baraj uman care nu lasa lerul sa se duca pe apa sâmbetei * Cine participa la un concert live de-a lui Hrusca pleaca cu 195% viata
* In fiecare an, Hrusca alege un batrân si il colinda pâna devine copil
* Hrusca poate sta cu ochii in soare pâna la 12 noaptea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here