MĂRINIMIE – Băimărenii cu inimă mare fac posibile minuni

349

Băimărenii s-au mobilizat pentru familiile nevoiașe care au avut nevoie de ajutorul nostru pentru a avea ce pune pe masă de sărbători. Primul caz prezentat în ziarul nostru a fost o familie cu opt copii, pentru care o fundație s-a mobilizat și a donat alimente și îmbrăcăminte în valoare de aproape 7.000 de lei. „Cel puțin o vreme nu vor mai avea nevoie să cumpere alimente”, a spus reprezentantul fundației, Ștefan Reiz.

Pentru cel de-al doilea caz, familia cu șase copii care acum locuiește cu chirie într-un apartament cu două camere s-au mobilizat zeci de băimăreni, care au încercat să le ofere o mână de ajutor. „Au venit de la o fundație, dar nu au vrut să-mi spună numele. Ne-au adus alimente, haine la copii, jucării”, a spus Mihaela Mihalca, mama celor șase copii. Unul dintre cei mici este diagnosticat cu sindrom Down, iar tatăl este epileptic. Pentru părinți, cel mai greu este să-i capteze atenția celui mic, altfel, fiind foarte activ. Cu jucăriile primite, cel mic va fi ocupat mult timp de acum înainte. „Copiii au primit foarte multe jucării. Chiar și o mașinuță cu telecomandă și o dronă de jucărie. Au fost, cred, cel puțin 10-15 oameni care ne-au adus donații. Ba, chiar, pe unii a trebuit să-i refuz, pentru că era păcat să-mi bat joc de munca oamenilor. Erau chiar prea multe pentru noi”, mai spune femeia.

Pentru Aleksandra încă mai e nevoie de bani

Un alt caz prezentat în ziarul nostru a fost cel al unei domnișoare de 18 ani, care își dorește să meargă. Fata a fost născută prematur, cu multiple probleme de sănătate, astfel că nu a putut merge până acum. O clinică din Barcelona, însă, încearcă terapii noi pentru astfel de diagnsostice, iar Aleksandra a început să beneficieze de aceste terapii, însă e nevoie în continuare de bani pentru ca tânăra să se bucure de terapie pe o perioadă mai îndelungată și să aibă șanse mai mari de reușită. În alte cazuri, acest gen de terapii au avut efect, astfel că Aleksandra speră din tot sfletul că se vor strânge toți cei 14.400 de euro. Până acum s-au strâns peste 9.000, dar mai e nevoie de bănuți. Pe pagina de Facebook a Asociației „Părinți salvatori” a apărut o postare în care cineva, care a preferat să-și păstreze anonimatul, a fotografiat bănuții colectați la colidat de doi copii, pe care cei mici au decis să-i doneze Aleksandrei. Vasile Vlașin a postat msajul primit: „«Băieții mei au fost la colindat și vor să doneze toți banii primiți pentru Aleksandra» – acesta este mesajul primit de la cineva în această dimineață. Am rămas fără cuvinte. Poate v-ați întrebat cu ce poate să ajute o donație de 5, 10, 20 de Euro… sau de 20, 50, 100 de lei. Puțin cu puțin se face mult. Nu e nevoie ca cineva să doneze «o avere», ci o sumă mică, pe care și-o permite, ca un cadou de Crăciun”, a arătat Vasile Vlașin, președintele ascociației, care se ocupă de adunarea de fonduri pentru cazuri de acest fel.

Deocamdată mai e nevoie de bani pentru Aleksandra, însă minunile se întâmplă celor care cred în ele. Angela SABĂU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here