MARICEL VOINEA – “Minaur este portocaliu și negru”

108

Noua emblemă a clubului CS Minaur, care conține culorile roșu alb și albastru, este contestată în continuare vehement.

Renunțarea la tradiționalele culori portocaliu și negru a atras reacții acide față de diriguitorii clubului băimărean. Printre cei care au luat atitudine se numără și legendarul Maricel Voinea, cel mai valoros jucător din istoria handbalului băimărean.

“Aceste culori, portocaliu și negru, au făcut clubul Minaur în toată lumea. Este rușinos când cineva care nu a avut de-a face cu acest club să-i schimbe culorile. Eu sunt împotrivă! Schimbând culorile clubului îi iei toată strălucirea dată de rezultatele excepționale pe care le-a avut de-a lungul anilor.

Nu merită acest lucru generațiile de jucători care au pus umărul la tot ceea ce s-a realizat până în prezent. Eu personal am jucat 12 ani la Minaur și am dat totul pentru acest club. Minaur este portocaliu și negru! Trebuie să ne mobilizăm și să nu lăsăm să fie schimbate culorile clubului. Vă mulțumesc!”, a scris Maricel Voinea, pe pagina lui de Facebook.

Înființat în 2015, CS Minaur are în statut culorile roșu alb și albastru, dar a utilizat până acum un logo, în culorile portocaliu și negru, adaptat după emblema clubului de legendă HC Minaur, care a dispărut de mai mulți ani. Acum câteva zile, pe site-ul oficial al clubului a apărut un anunț conform căruia s-a renunțat la emblema în culorile portocaliu și negru și a fost prezentat noua emblemă, foarte neureușită, în culorile roșu, alb și albastru.

“CS Minaur club de drept public apaținând Primăriei Baia Mare, înființat în anul 2015, având ca scop principal preluarea brandului „MINAUR” și readucerea lui în prim-planul activităților sportive”, scrie pe site-ul oficial al clubului, la secțiunea Prezentare.

Pentru a determina reprezentanții CS Minaur să revină la vechea emblemă, pe Internet a apărut și o petiție online cu titlul “Negru-Portocaliu – să păstrăm culorile tradiționale ale brandului Minaur!”. Aceasta a fost inițiată de Rafael Hekman, fost angajat al CS Minaur, aflat în conflict deschis cu actualii conducători ai clubului.

Scandalul iscat pe tema noii embleme a fost speculat, nefericit, de reprezentanții unui partid politic parlamentar, care nu au obținut, însă, efectul scontat, suporterii băimăreni nefiind sensibili la promisiuni electorale.

Marius CÎMPIAN

foto minaur.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here