MARAMUREŞUL PITORESC – Ne prindea bine acum… tunelul peste Gutâi!

642

A nins în Maramureş de la începutul anului cât în trei ierni precedente. Evident, problemele nu au întârziat să apară. TIR-uri în şanţ, copaci căzuţi pe carosabili, încovoiaţi de stratul de omăt, respectiv şosele blocate la tot pasul. Ştim că a nins mult, însă e mai bine să facem haz de necaz în loc să ne enervăm până la epuizare.

Am avut mare noroc că nu a nins cât în Austria ori Germania, altfel Maramureşul era izolat de România, aşa cum a fost administrativ, multă vreme de la revoluţie încoace, în ceea ce priveşte finanţările pentru proiecte.

Aşadar, ne-am fi dorit enorm acum să avem un tunel peste Gutâi, celebra poantă de acum ceva ani. Am fi evitat cu succes blocajele de pe şoselele naţionale şi judeţene cauzate de nămeţii uriaşi.

Ne-ar fi prins bine şi drumul Baia Mare – Vaja, prelungit pe şoseaua de centură a reşedinţei de judeţ. În acest fel, cei care aveau treabă prin zona noastră puteau evita imensul patinoar numit Baia Mare, unde autoturismelor le-ar fi trebuit în loc de roţi, şenile.

În plus, ne prindea extrem de bine şi implementarea acelui megalomanic plan de a acoperi râul Săsar, propus de Ceauşescu şi reluat, apoi, prin campaniile electorale din democraţia românească. Nu de alta, dar atunci iubitorii de iarnă nu ar fi mers cu copiii la Muzeul Satului. Ci coborau, simplu, de la intrarea în Centrul Vechi pe Săsar către mall, pe derdeluşul special amenajat…

Acest material este un pamflet şi trebuie tratat ca atare!

AxaNews.ro

2 COMENTARII

    • Vă recomand să citiţi textul şi apoi să reveniţi cu comentariu! De altfel, vă aşteptăm cu opinii la fiecare din materialele publicate pe site-ul nostru! Vă mulţumim!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here