MARAMUREŞUL INFRACŢIONAL – Brazii de Crăciun şi portmoneele, ţintele hoţilor. O mulţime de infractori depistaţi în şapte zile

278

În perioada 19 – 25 noiembrie, poliţiştii maramureşeni au intervenit la 168 evenimente și infracțiuni de natură judiciară sau privind siguranța publică și rutieră, cele mai multe semnalate prin Apelul de Urgenţă 112.

Poliţiştii au organizat acţiuni cu efective lărgite şi au aplicat 56 sancțiuni contravenționale în valoare de 20.200 lei.

“În cadrul activităţilor desfăşurate de poliţişti în cursul săptămânii trecute au fost identificate 17 persoane bănuite de comiterea de infracţiuni şi au fost depistate trei persoane dispărute de la domiciliu. De asemenea, poliţiştii rutieri au fost în trafic pentru supravegherea circulaţiei pe drumurile publice şi au intervenit pentru cercetarea a 16 accidente rutiere produse pe raza județului. 14 persoane au fost rănite în urma acestor accidente. În urma activităților desfășurate, au fost constatate 16 infracțiuni rutiere, din care nouă pentru consum de alcool, au fost reținute 60 permise de conducere și 30 certificate de înmatriculare”, a explicat Florina Meteş, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Maramureş.

# Brazi de Crăciun confiscaţi în Groşii Ţibleşului
Duminică dimineaţă, la ora 06.35, poliţiştii Secţiei 7 Poliţie Rurală Suciu de Sus, care desfăşurau activităţi pe DJ 171A, au oprit pentru verificări o autoutilitară condusă pe raza comunei Groşii Ţibleşului. La volan a fost identificat un bărbat de 38 de ani, din aceeaşi comună. Acesta transporta cu autoutilitara 12 brazi de Crăciun pentru care nu a putut prezenta documentele de provenienţă, conform normelor în vigoare.

“Brazii au fost confiscaţi şi predaţi în custodie Ocolului Silvic Groşii Ţibleşului, iar conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional conform prevederilor Legii 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice. Poliţiştii vor continua acţiunile de verificare a modului în care este respectată legislaţia privind transportul şi comercializarea brazilor de Crăciun”, a precizat Florina Meteş.

# Febra cumpărăturilor, raiul infractorilor
Sunt şi infractori pe care poliţiştii îi caută încă. Aceştia profită de faptul că se apropie cu paşi repezi perioada în care majoritatea cetăţenilor intră în febra cumpărăturilor. Centrele comerciale, pieţele, magazinele se aglomerează, oamenii sunt distraşi de mulţimea de produse, de oferte şi uită să fie atenţi la genţi, buzunare sau alte obiecte pe care le au asupra lor. Este o perioadă fastă pentru cei care au îndeletniciri infracţionale. Autorii profită de aglomeraţie, de lipsa de vigilenţă şi pot „opera” cu mai multă uşurinţă.

“Sâmbătă, 24 noiembrie, o tânără a sesizat poliţia că vineri, în intervalul orar 18.00– 19.00, în timp ce se afla într-un centru comercial din Baia Mare, persoane necunoscute au profitat de neatenţia sa şi i-au sustras portofelul pe care-l purta în poşetă. Valoarea prejudiciului este de 1.200 lei. Poliţiştii desfăşoară cercetări în vederea identificării autorilor şi recuperării banilor şi a cardurilor sustrase”, a explicat Florina Meteş.

În scopul preîntâmpinării unor astfel de fapte poliţiştii vă recomandă să manifestaţi atenţie sporită! Nu purtaţi portmoneul în buzunarele exterioare, în geantă la vedere sau în coşurile de cumpărături. În situaţia în care sunteţi victima vreunei infracţiuni, sesizaţi de îndată poliţia!

Cătă ŢINEGHE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here