MARAMUREŞUL BATJOCORIT – Drumarii au umor… pe seama noastră?

1914

Cel mai recent, aţi avut de-a face cu o mo(n)stră de amatorism a drumarilor odată cu soluţia „revoluţionară” de asfaltare a drumului naţional Baia Mare- Târgu Lăpuş. Nisip, peliculă de smoală, asfalt. Foarte posibil să funcţioneze, dar nu unde se circulă cu TIR-uri supraîncărcate sau cu maşini încărcate cu zeci de tone de buşteni. Dar timpul ne va demonstra.

Între timp, am parcurs un traseu lung peste Gutâi, pe la Sighet spre zona ucraineană de graniţă. Pe ruta spre Bistra, drumari, probabil cu simţ al umorului, dacă nu cumva cu mult spirit bahic, au trasat marcaje pe acel drum judeţean. Marcajele şerpuiesc, se inclină, o adevărată batjocură pentru un drum oricum destul de modest ca asfaltare. Şi ca să se dovedească faptul că nu e o întâmplare, marcajele de gen continuă pe drumul judeţean Ruscova-Repedea-Poienile de sub Munte, care deserveşte o populaţie masivă, de peste 20.000 de locuitori din cele trei comune.

Astfel, fără a arăta cu degetul spre cei de la Drumuri Naţionale sau Judeţene, pe un traseu de peste 200 de kilometri prin Maramureş am văzut exces de zel la parapeţi metalici pe Gutâi, o circulaţie absolut criminală în oraşul Sighetu Marmaţiei, semne de oboseală la asfaltul de pe DN 18 peste Hera, culminând cu acea batjocură la adresa şoferilor si, de ce nu, a minorităţii ucrainene de pe zona de graniţă.

Alexandru RUJA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here