MARAMUREŞENII ŞI UNIREA – Expoziţie itinerantă la sediul Poliţiei Judeţene (VIDEO ŞI GALERIE FOTO)

295

Împlinirea a o sută de de ani de la înfăptuirea Marii Uniri a fost marcată miercuri, 28 noiembrie, la sediul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Maramureş, în cadrul unei şedinţe festive inedite. Alături de poliţişti, la eveniment au fost prezenţi prefectul judeţului Maramureş, Vasile Moldovan, şi directorul Direcţiei judeţene Maramureş a Arhivelor Naţionale – Klara Guşeth.

Pentru că amintirea înaintaşilor este o datorie de suflet, şedinţa festivă a debutat cu păstrarea unui moment de reculegere în memoria agentului şef principal de poliţie Ioan Hruşcă, şeful Postului de Poliţie Comunală Bogdan Vodă.

# Imnul României, intonat de corul IPJ Maramureş
Imnul de stat al României a fost intonat de corul Inspectoratului.
Pentru că meritele excepţionale în activitatea profesională sunt recunoscute şi răsplătite, festivitatea a continuat cu avansarea a 20 de poliţişti. “Cei nouă ofiţeri şi 11 agenţi, avansaţi în gradul profesional următor, înaintea îndeplinirii stagiului minim, prin Ordin al Ministrului Afacerilor Interne, au fost apreciaţi pentru modul în care au înţeles să-şi îndeplinească atribuţiile profesionale, şi mai ales pentru modul de a fi ca poliţişti şi ca oameni. Consiliul Teritorial Maramureş al Corpului Naţional al Poliţiştilor le-a oferit poliţiştilor avansaţi o distincţie onorifică, „obstacol” în calea uitării acestei zile însemnate”, a precizat Florina Meteş, purtătorul de cuvânt al IPJ Maramureş.

# Proiectul, materializat într-un album
În acelaşi context, Inspectoratul de Poliţie a găzduit Expoziţia documentară itinerantă „Maramureşenii şi Unirea” realizată de Direcţia judeţeană Maramureş a Arhivelor Naţionale. Directorul Klara Guşeth a menţionat eforturile susţinute de echipa pe care o coordonează în realizarea acestui proiect, care s-a materializat şi în editarea unui album, pe care cei interesaţi îl pot obţine gratuit de la Biblioteca Judeţeană „Petre Dulfu” Baia Mare.
Atât prefectul judeţului, Vasile Moldovan, cât şi şeful Inspectoratului, comisar şef de poliţie Liviu Constantin Grozavu, şi-au exprimat aprecierile şi mulţumirile faţă de munca şi reuşitele poliţiştilor maramureşeni, şi le-au transmis atât loc cât şi familiilor acestora La mulţi ani cu ocazia Zilei Naţionale a României!

Cătă ŢINEGHE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here