MARAMUREŞENI REVOLTAŢI – România s-a făcut de râs la cel mai mare târg de turism din lume, Berlin 2018

4518

România este aspru criticată pentru prestanţa avută la cel mai mare târg de turism din lume, Berlin 2018, eveniment care a avut loc zilele trecute. Nimic nu a fost aşa cum ar fi trebuit să fie, notează presa internaţională, de la modul de prezentare a României la fotografiile folosite pentru a arăta frumuseţile ţării.

“Un stand simplu, prea mic pentru activităţile culturale pregătite, fotografii care lasă de dorit cu locurile faimoase ale României, greşeli de scriere a unor cuvinte în limba germană, toate acestea au făcut parte din arsenalul cu care România s-a prezentat la târgul de turism de la Berlin 2018. Lipsa de organizare și absența unui oficial român în domeniul turismului au fost alte aspecte negative, mai ales că țara noastră a închis mai multe birouri de promovare din alte țări, inclusiv pe cel din Berlin”, spun jurnalistii de la romania-insider.com.

Standul României a fost comparat cu cel al Cehiei, aflat imediat lângă cel al României, care a avut de două ori mai mult spațiu, a fost mai bine organizat și a ales imagini fascinante pe ecrane mari. Ba mai mult, Cehia a adus un studio de realitate virtuală în care vizitatorii puteau să conducă o mașină Skoda pe străzile acestei țări”, susţin jurnaliştii de la romania-insider.com.

Jurnaliştii de la publicaţia mai sus amintită mai spun că în cazul României, fotografiile alese să atragă turiști nu păreau a fi fost făcute în mod profesionist, într-o fotografie apărând și ceea ce părea a fi un bărbat pe jumătate dezbrăcat care dădea semne că suferă de o mahmureală, undeva la munte. Un detaliu pe care reprezentanții României au încercat să-l ascundă cu o boxă.

Maramureşenii se arată revoltaţi de ceea ce scrie presa internaţională. Ei spun că nu este pentru prima dată când ne facem de râs, iar acest lucru ar trebui să ne dea de gândit.

“Specialiştii profesionişti din Ministerul Turismului fac iarăşi de cacao România. Aşa “lideri”, aşa ţară. Nu uitaţi că votul multora dintre voi i-a pus pe ăştia acolo, dar numai pentru a se plimba pe banii noştri şi a se lăuda cu asta”, spune Horaţiu.

“Am văzut şi eu pe internet acel articol şi vreau să vă spun că este bătaie de joc ceea ce se întâmplă. Nouă în ţară ni se spune că România a făcut o figură frumoasă, că standul ţării a fost vizitat şi căutat şi din astea auzim toată ziua. Numai realizări măreţe, ca pe vremea lui Ceauşescu. Dar acum nu ştii ce să mai crezi. Nu ştiu sincer dacă Maramureşul se prezintă aşa bine la aceste târguri, cum susţine Consiliul Judeţean tot timpul sau ne mint pur şi simplu în faţă. Asta ştiind că nu avem cum verifica”, adaugă Mihai V.

FOTO romania-insider.com

Dragos HOJDA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here