MARAMUREŞ, ŢARA LEMNULUI – Importăm cherestea de răşinoase, exportăm mobilier de lemn

802
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

În cadrul şedinţei privind încasările la bugetul general consolidat al statului în luna aprilie, care a avut loc la Prefectura Maramureş în 10 mai, cei prezenţi au aflat că activitatea Biroului Vamal de Interior Maramureș cumulat cu Biroul Vamal Sighetu Marmației a fost realizată, în special din comerțul cu state terțe.

Acțiunile specifice strict domeniului vamal au vizat efectuarea a 20 de controale fizice în urma analizei de risc la operațiuni vamale, peste 600 controale la colete poștale pentru persoane fizice și 18 controale cu privire la respectarea drepturilor de proprietate intelectuală.

Din informaţiile furnizate de către Biroul Vamal Sighetu Marmaţiei aflăm că principalele mărfuri importate au fost cherestea de rășinoase, mesteacăn și fag, elemente de fag, lemn profilat din molid, părți de mobilier din lemn, anvelope noi de cauciuc, piulițe hexagonale, mobilier din lemn, huse din piele, flori și petale artificiale, sârmă neagră, articole din feronerie, mașini de prelucrare a metalelor. Acestea au provin din Ucraina, China, Federația Rusă, Taiwan, Elveția.

În ceea ce priveşte mărfurile exportate, acestea au fost efectuate în principal în Elveția, Federația Rusă, Republica Moldova, Canada, USA, Emiratele Arabe Unite, China, Liechtenstein și Ucraina (elemente lamelare stratificate, mobilier și scaune din lemn, șuruburi din oțel, butoaie din lemn de stejar.

Mai multe stiri pe Axanews.ro

Dragoş HOJDA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here