MARAMUREȘ – Polițiștii, nemulțumiți de diurna primită pentru ziua votului

862

Paza și securitatea fiecărei secții de vot din județul Maramureș a fost asigurată în ziua votului de către polițiști, polițiști de frontieră sau jandarmi. Munca lor a fost considerate drept una care face parte din misiunile lor, și a fost renumerată cu diurnă din partea Ministerului. Poate mulți se gândesc că această sumă este una pe măsura eforturilor lor, dar nu. Cei care au vegheat la buna desfășurare a procesului electoral au fost recompensați cu suma de 10 lei.

Cuantumul mic al diurnei primate îi nemulțumește însă pe polițiști. Aceștia susțin că din 10 lei pot să își cumpere un corn, o sticlă de apă și o cafea. În cel mai bun caz. Iar această diurnă este primită ulterior zilei votului, după ce sumele sunt virate în contul Inspectoratelor de Poliție Județene și decontată pe baza procesului.

„Spre exemplu, trei membrii din secția de votare, operatorul de tablet, președintele și vicepreședintele secției de votare au fost renumerați cu sume de peste 1.000 de lei. Ce poți să faci ca polițist cu 10 lei? Cu atâta răsplătești un polițist care stă de vinery de la ora 16:00 până luni dimineața la secția de votare. Într-adevăr, poate opta să facă pe două schimburi, să se ajute cu un coleg, dar tot stă aproximativ 13 ore. Este o umilință suma de 10 lei. Așa sunt răsplătiți polițiștii”, a spus Ionuț Andrei Pop, președintele EUROPOL Maramureș.

Pe lângă cuantumul mic al diurnei primite în ziua votului, cei care porată uniforma și slujesc cetățenii sunt nemulțumiți că drepturile lor nu le sunt recunoscute.

„Majoritatea acestora sunt oameni care nu au ajuns în acest sistem împinși de la spate de sfera politicului și de aceea, fiecare și-au exprima opțiunea de vot în funcție de „drepturile” care le-au fost și le sunt mereu îngrădite: dreptul la un salariu decent, dreptul la o carieră neîngrădita și necondiționată de relații, pile sau cunoștințe politice, dreptul de a le fi recunoscute meritele după competență, etc. Dar, cel mai important, vor realiza că, falșii polițiști -asazisii juriști – adica cei de care se folosesc pentru a nu ne fi recunoscute drepturile salariale în instanțe, nu sunt atât de numeroși în această țară. Însă noi, toți ceilalți, avem familii, unele foarte numeroase, iar la final, după ce se va trage linie, vor fi uimiți sa constate, dacă se vor face „analize și indicatori”, ca majoritatea polițiștilor, politistilor de frontiera, jandarmilor, pompierilor, militarilor, au ieșit la vot împreună cu familiile lor”, a declarat Ion Tomoiagă, vicepreședintele SNPR Decus.

Alina VOIȚA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here